Заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко, який є членом Радикальної партії Олега Ляшка, взяв відпустку за власний рахунок, щоб супроводжувати на зустрічах  народного депутата України, лідера Радикальної партії Олега Ляшка. 8 січня політик відвідав Житомирський військовий шпиталь та центр соціально-психологічної реабілітації «Сонячний дім».

Під час зустрічей нардепа супроводжував заступник голови облради, член Радикальної партії Сергій Крамаренко. У шпиталі Олег Ляшко привітав працівників закладу та військових, які перебувають на лікуванні, з новорічними святами, вручив жінкам квіти, а керівнику шпиталю подяку та премію. 

09.01 Zhytomyr Liashko Shpytal 2

У обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» Ляшко поспілкувався з вихованцями, роздав дітям подарунки, а жінкам квіти. Про що і прозвітував на своїй сторінці в мережі Facebook, відмітивши у дописі і Сергія Крамаренка. На одному з фото, опублікованих Ляшком, видно, як Сергій Крамаренко тримає квіти, поки нардеп спілкується з дітьми.

09.01 Zhytomyr Liashko fb dity09.01 Zhytomyr Kramarenko Liashko

У коментарі ОПОРІ Сергій Крамаренко розповів, що взяв відпустку за власний рахунок.

«На час приїзду Олега Валерійовича я беру відпустку за власний рахунок, так і вчора це було, користуюсь власним транспортом, і ніякого відношення в той момент до роботи обласної ради не маю. Ну, відповідно, знаходжусь у відпустці і користуюсь власним автотранспортом. Точно так вчора я і зробив. Про те є відповідні розпорядження», – зазначив Крамаренко.

На сторінці телеканалу UA: Житомир у мережі Facebook опубліковане відео про візит Олега Ляшка до дітей. У дописі зазначено: «Заступник обласної ради Сергій Крамаренко Офіційна в робочий час їздив з нардепом Олегом Ляшком до військового шпиталю та дитячого реабілітаційного центру «Сонячний дім», дарувати дітям цукерки. Ми запитали директорку центру Валентину Сінько, чи не відволікав приїзд нардепа її працівників від роботи. Деталі у відео. Сергій Крамаренко після наради в голови обласної ради о 16:30 розповів нам, що він взяв вихідний за власний рахунок. Об 12 год. ми питали голову облради Володимир Ширма, чому в робочий час його заступник поїхав на зустріч з Олегом Ляшком. За словами Ширми, він про це нічого не знає, адже Крамаренко відпросився у нього для поїздки до Києва. Після наради ввечері Володимир Ширма, сказав інше - що Крамаренко брав вихідний за свій рахунок».

09.01 Zhytomyr Liashko Ua zhytomyr

У приймальні голови облради в коментарі ОПОРІ розповіли, що Сергій Крамаренко написав заяву на відпустку 4 січня.

«Звісно, він у відпустці. Наскільки я знаю, він офіційно перебував у відпустці, ще четвертого числа написав заяву. Він брав на один день, але точно вам скаже відділ кадрів», – зазначила в телефонній розмові працівниця приймальні.

У відділі кадрів обласної ради повідомили, що інформацію нададуть лише через письмовий запит: «Робіть запит, і ми вам дамо офіційну відповідь».

Сергій Крамаренко супроводжував Олега Ляшка і 19 грудня, коли лідер РПЛ вітав пенсіонерів Житомирського геріатричного пансіонату зі святом Миколая та вручив премії працівникам пансіонату.

Як зазначає координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області:  «Чим ближче до дня голосування, тим більша інтенсивність роботи кандидатів у регіонах. Відповідно зустрічі на місцях супроводжуються їх партійцями високого рангу. Подекуди ними ж і організовуються. Часто це відбувається у робочий час, тому важливо якісно розділяти роботу державного службовця чи представника органу місцевої влади і представника тієї чи іншої політичної партії. Те ж саме стосується і використання свого службового становища для організації зустрічі політиків з трудовими колективами, установами ти закладами – цього не має бути».

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочалася 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У частині 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України» зазначено: «Передвиборна агітація це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України».

У період виборчої кампанії відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону». А в частині 21 цієї ж статті Закону зазначено: «Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності"».

Відповідно до частини  15 статті 64 Закону: «Кандидатам на пост Президента України, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади, органах влади Автономної Республіки Крим та органах місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації».

Як повідомляла ОПОРА, 8 січня Олег Ляшко у Житомирі зустрівся з військовими у шпиталі та дітьми в реабілітаційному центрі. 4 січня заступник голови Житомирської обласної ради, член Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Крамаренко дякував Олегу Ляшку за сприяння у виділенні нової пожежної машини для м. Олевськ Житомирської області, яку 4 січня передали рятувальникам. У Житомирі з початку осені на білбордах та сітілайтах почали з’являтися обличчя політиків з гаслами про сильну армію, енергетичну незалежність та побудову України.

Також в області активно працюють іменні благодійні фонди нардепів. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, чим займаються ці організації в Житомирській області і що дають людям. У народного депутата Володимира Арешонкова немає власного благодійного фонду, однак він здійснює активну благодійну діяльність в окрузі від свого імені. Народний депутат Павло Дзюблик має іменний благодійний фонд, однак на даний час активної діяльності організація не веде. Одним з «найстарших» благодійних фондів народних депутатів з Житомирської області є фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Фонд народного депутата Борислава Розенблата відрізняється від інших фондів нардепів тим, що є родинним і має відповідну назву: «Фонд родини Розенблат», хоча власником є нардеп. Про роботу благодійного фонду нардепа Сергія Пашинського читайте тут.

 

Веб-сайт | Моніторинг парламенту | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)