До офіційного старту передвиборчих перегонів ще більше тижня, а політики і політичні партії у Харкові розміщують свою зовнішню рекламу. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА промоніторили, хто і як вітає жителів Харківщини з новорічними святами.

Володимир Скоробагач, депутат Харківської обласної ради від «Відродження» поздоровляє харків’ян наймасштабніше — його великі привітання з Різдвом та Новим Роком вивішені на міських будівлях, наприклад на Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М. В. Лисенка.

13.12.2018 Kharkiv skorobogach 1

Привітання з новорічними святами від міського голови Генадія Кернеса з’явились на сітілайтах біля виходів центральних станцій метро і на центральній площі міста.

22.12.2018 Kharkiv kernes 1
Політична партія «Відродження» також поздоровляє містян і жителів області з Новим роком і Різдвом — відповідні білборди з партійною символікою зафіксували спостерігачі ОПОРИ у різних районах Харкова.

22.12.2018 Kharkiv vidrodjennya 1

Сітілайти з Олександром Доровським, головою фармацевтичної компанії «Здоров’я», який в 2014 році балотувався у народні депутати від 169-го виборчого округу в Харкові, також з’явились у центральних районах міста. На зовнішній рекламі Доровського є поздоровлення з новорічними святами і відсутня будь-яка партійна символіка.

22.12.2018 Kharkiv dorovskiy 1

Чинний нардеп Олександр Грановський, дочасну агітацію за якого громадянська мережа ОПОРА все частіше фіксує у Харкові, також розмістив білборди з привітаннями харків’ян з Новим роком.

13.12.2018 Kharkiv granovskiy 1

Єдиною потенційною кадидаткою в Президенти, чию «передноворічну» зовнішню рекламу у Харкові вдалось зафіксувати спостерігачам ОПОРИ, стала Юлія Тимошенко. Білборди з її зображенням і привітаннями розміщені в декількох районах міста.

22.12.2018 Kharkiv tymoshenko 1

«Виборча кампанія ще офіційно не розпочалась і потенційні кандидати ще не стали кандидатами офіційно, тож ці білборди не можна вважати агітацією з точки зору закону. Але існує загроза нерівності умов — кандидати, які не вивішували зовнішню рекламу до старту кампанії, можуть бути менш впізнаваними через те, що вони почнуть свою агітаційну діяльність лише після своєї реєстрації», — коментує координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно зі статтею 57 ЗУ «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]