Бобровицький та Прилуцький райони Чернігівської області 11 грудня відвідав народний депутат України, потенційний кандидат у Президенти України Олег Ляшко.  В школі та гімназії він роздавав подарунки переможцям конкурсу «Лист майбутньому Президенту» та говорив про безкоштовне харчування протягом всього навчання, в лікарні обіцяв безкоштовне медобстеження з нового року, на зустрічі з очільниками громад  цікавився тарифами і субсидіями.

Крім того, нардеп розповідав про субвенції, про які офіційний сайт Радикальної партії пише як про «вибиті із держбюджету гроші», зокрема 60 мільйонів гривень на новий корпус Прилуцької гімназії та 1,5 мільйона гривень на заміну вікон і дверей Бобровицької загальноосвітньої школи. Нагадаємо, спостерігачі ОПОРИ зафіксували 748 випадків «піару» політиків на бюджетних проектах

Також 16 школярів Бобровицької ЗОШ отримали подарунки від Олега Ляшка під час уроків.

4ernihiv 2018 12 12 Lyashko3

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Валерія Шапіро нагадує про частини 5 статті 53 Закону України «Про освіту»:

«Залучення здобувачів освіти під час освітнього процесу до виконання робіт чи до участі у заходах, не пов’язаних з реалізацією освітньої програми, забороняється, крім випадків, передбачених рішенням Кабінету Міністрів України. Політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. Керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою».

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)