17 листопада у смт Троїцьке на алеї «Слави», що на Луганщині, відкрили бюветний комплекс. Його будівництво профінансував колишній народний депутат-мажоритарник та потенційний учасник майбутніх парламентських перегонів 2019 році Володимир Струк. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Бювет складається з артезіанської свердловини, малої архітектурної форми, системи очищення та знезараження води. Будівництво було розпочато відповідно до рішення виконавчого комітету Троїцької селищної ради від 28 вересня 2018 року. Ідея створення бюветів питної води належить політику та меценату Володимиру Струку, який вже декілька років реалізує власний проект «Чиста вода Луганщини».

Під час відкриття бювету з привітаннями виступили голова Троїцької селищної ради Демид Палагно, політик Володимир Струк, член-кореспондент міжнародної академії наук екології та захисту життєдіяльності Юрій Кононов та керівник будівельної організації «Термо-Златополь» Валерій Бешенко. Вони відзначили подяками троїчан та усіх причетних, які долучилися до будівництва бювету і всіляко допомагали у процесі реалізації проекту. Також під час відкриття протоієрей церкви Святої Трійці Сергій освятив бювет.

21.11.2018 Lugansk byuvet

21.11.2018 Lugansk byuvet2

21.11.2018 21.11.2018 Lugansk byuvet3

Як прокоментував Володимир Струк: «Я працюю для людей в усіх куточках Луганщини. Попередні питні бюветні комплекси було відкрито у Сватовому, Кремінній та інших містах. Я народився на Луганщині та повинен допомагати людям, які живуть на моїй рідній землі. Це не пов’язано з виборчим процесом, оскільки я позапартійна та незаангажована людина». 

Слід наголосити, що Троїцьке, Сватове та Кремінна відносяться до єдиного виборчого округу №113. 

Нагадаємо, що Володимир Струк був головою селища Ювілейне в Луганську. На парламентських виборах 2012 року був обраний народним депутатом Верховної Ради України від «Партії регіонів» по одномандатному мажоритарному виборчому округу №104. 

Як зазначає координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Луганській області  наразі не можна говорити про жодне порушення законодавства, через те, що ані президентська, ані парламентська передвиборча компанія ще не почалася. Однак, активізація  діяльності у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.