Представники обласних та районних осередків партій на Черкащині вітали дітей дошкільних навчальних закладів з Днем святого Миколая. Зокрема, партійні осередки ВО «Батьківщина», «Наш край», Радикальної партії Олега Ляшка та БПП «Солідарність» організовували святкування та дарували дітям подарунки. Про це вони повідомляють на своїх сторінках у мережі Facebook та на сайтах.

Дітей з дошкільних закладів 19 грудня привітали представники Кам’янської, Геронимівської, Ватутінської, Смілянської районних осередків партії ВО «Батьківщина» та Черкаська обласна партійна організація. 

20 12 2018 kamianka batkivchina20 12 2018 smila batkivchina

Від депутата міської ради Юрія Тренкіна (ВО «Батьківщина») подарунки додому отримали діти з багатодітних родин та діти з інвалідністю. Окрім цього, депутат зустрівся з працівниками міських дитячих садочків №34 і №91, де також вручив дітям подарунки до Дня Святого Миколая.

Свято для дітей із малозабезпечених та багатодітних родин  у міських ресторанах організували і депутати від ВО «Батьківщина» Роман Діскант та Валерій Міняйло.

З подарунками у ДНЗ «Дубок», що у селі Дубіївка Черкаського району, 19 грудня завітав  очільник обласного осередку Радикальної партії Олега ЛяшкаІван Полудень.

20 12 2018 polyden

Серію візитів з подарунками провів також керівник черкаського обласного осередку партії «Наш край» Анатолій Нужний.

Ще 17 грудня партія «Наш край» організувала свято з аніматорами та подарунками для учнів Черкаської гімназії №31. Пакунки з цукерками, що містять емблему партії, отримали і  учні Чорнобаївської школи мистецтв та діти однієї з чигиринських родин.

20 12 2018 nash kray20 12 2018 nash kray 2

А депутати Черкаської обласної ради від БПП «Солідарність» відвідали дошкільні навчальні заклади, де привітали дітей зі святом. Зокрема, голова фракції, заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв побував у Михайлівській загальноосвітній школі-інтернаті Кам’янського району, депутат облради, голова Черкаської районної держадміністрації Анатолій Яріш відвідав дітей Черкаського району, а депутат Володимир Доманський відвідав Мошнівський дитячий садочок.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, наразі не можна говорити про жодне порушення законодавства, проте активізація представників партій у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.

У період виборчої кампанії відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону».

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)