Представники Радикальної партії Олега Ляшка провели серію зустрічей із працівниками сільського господарства для того, щоб привітати їх з професійним святом. На кожній роздавали продуктові набори та подарунки.

Так, під час зустрічі у місті Кам’янка 14 листопада місцеві активісти зняли відео, як люди штовхаються у черзі за пакунками із продуктами. Житель Кам’янки Ярослав Путілін, який одним із перших поширив відео у соціальній мережі Facebook, розповідає, що у пакетах лежали макарони, цукор, олія та борошно. Вони дісталися майже усім охочим, хто прийшов на свято.

19 11 2018 Cherkasy RPL Kamjanka

Окрім цього, заслуженим працівникам дарували квіти та символічні подарунки. А на самому заході звучали слова підтримки лідеру партії Олегу Ляшку.

Подібний захід відбувся також 16 листопада у селі Куцівка та 17 листопада у селі Білозір’я

19 11 2018 Cherkasy RPL Kucivka

19 11 2018 Cherkasy RPL Biloziria

Як прокоментували у прес-службі Радикальної партії, продуктовими наборами вони хотіли підтримати людей, адже їм, подекуди, не вистачає коштів на харчування. 

На думку координатора спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області, така практика за певних обставин могла б розцінюватись як непрямий підкуп виборців, наприклад, під час офіційного виборчого процесу. «У суспільстві не вітають такий спосіб комунікації з виборцями, який задіяли члени осередку в передвиборчий період, нібито зненацька проявляючи турботу про людей. У свою чергу, громадяни повинні адекватно оцінювати такі спонтанні прояви благодійності. Однак категорії громадян, які переважно голосують, очевидно, і є адресатами подібних проявів і тому часто не проти такої уваги. Особливо у контексті відео, котре розлетілось новинами та соцмережами, що характеризує з гіршого боку як виборців, так і партію, яка таким чином, на мою думку, принижує гідність людей», – зазначив він.