У грудні у Херсоні з’явилася нова зовнішня реклама ще семи політиків. Тепер у місті представлено 18 потенційних кандидатів в Президенти. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

У різних районах міста в грудні з’явилися білборди Олександра Соловйова (партія «Розумна сила»), Дмитра Добродомова («Народний контроль»), Сергія Капліна («Партія простих людей»), Олександра Вілкула («Опозиційний блок»), Юрія Бойка (Опозиційна платформа «За життя»), Ілля Ківи (Соціалістична партія України), Ольги Богомолець.

23 12 2018 Kherson novi bordi1

23 12 2018 Kherson novi bordi2

23 12 2018 Kherson novi bordi3

23 12 2018 Kherson novi bordi4

23 12 2018 Kherson novi bordi5

23 12 2018 Kherson novi bordi6

У трійці лідерів за кількостю зовнішньої реклами в Херсоні на сьогоднішній день є: Андрій Садовий, Юлія Тимошенко та Петро Порошенко.

Нагадаємо, що протягом осені в Херсоні спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди одинадцяти ймовірних майбутніх кандидатів на президентські вибори: Петра Порошенка («БПП «Солідарність»), Юлії Тимошенко (ВО «Батьківщина»), Анатолія Гриценка (Громадянська позиція), Андрія Садового («Об’єднання «Самопоміч»), Сергія Тарути («Основа»), Вадима Новинського («Партія миру»), Олега Ляшка (Радикальна партія),  Арсенія Яценюка («Народний фронт»), Євгенія Мураєва («Наші»), Ігоря Шевченка, Володимира Зеленського.

Також у грудні в Херсоні були зафіксовані агітаційні намети партій «Народний фронт», «Національний корпус», «Основа», «Об’єднання «Самопоміч» та Радикальної партії, яка з листопада активізувала свою діяльність на Херсонщині. Біля наметів агітатори роздавали друковану продукцію з елементами агітації – газети, листівки. 

23 12 2018 Kherson novi bordi7

23 12 2018 Kherson novi bordi8

Оскільки виборчий процес ще не розпочався, такі матеріали не підпадають безпосередньо під дію законодавства. Проте така реклама може містити ознаки дочасної агітації.

Відповідно до частини 1 статті 44 та частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.