У місті Рубіжне Луганської області у ніч з 2 на 3 лютого невідомі особи розмалювали фарбою міську приймальню політичної партії «За життя». Про це повідомляють представники ОПОРИ з Луганського регіону.

Зокрема, на стіні будівлі за адресою: Рубіжне, вулиця Пушкіна, 13 під партійною вивіскою «Політична партія «За життя» чорною фарбою було нанесено написи російською мовою «Медведчук – олигарх. Бойко – коррупционер. Рабинович – популист. Голосуй!». Крім того, чорною фарбою хаотично розмальований постер із зображенням жовтого соняшника на синьому полі.

6 02 2019 Luganshchyna za zhittj

Представники партії вважають, що зазначений акт вандалізму має політичне підґрунтя. Як заявляє голова Рубіжанської міської організації партії «За життя» Вадим Маслов: «Це безпосередньо пов’язано із майбутніми виборами».

На питання ОПОРИ щодо звернення партійців до правоохоронців, Вадим Маслов пояснив, що вони планували подати заяву до поліції, однак, перш за все, сподівалися встановити особи людей, винних у інциденті, самостійно. Правоохоронці перші зв’язалися із  організацією партії «За життя» та підкреслили, що будуть з’ясовувати усі обставини та встановлювати винних.

Як прокоментував радник ОПОРИ з юридичних питань Павло Романюк, в зазначених діяннях не вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбачені ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України як «перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, що поєднані з пошкодженням майна», оскільки партія «За життя» не є суб’єктом виборчого процесу. За цих умов власнику пошкодженого майна слід звернутися до поліції з метою виявлення та притягнення до відповідальності правопорушників, а також в подальшому в судовому порядку стягнути з винних осіб завдані майну збитки. Також поліції слід перевірити наявність в зазначених діях ознак «перешкоджання законній діяльності політичної партії».

 

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)