На Чернігівщині 16 кандидатів у Президенти України мають по 1 голові окружної виборчої комісії, заступнику голови та секретарю. 2 представника в комісії має Юлія Тимошенко.

До складу ОВК № 205 увійшло 39 представників кандидатів у Президенти. Головою призначено Світлану Гавриленко від кандидата Юлії Тимошенко. Заступником голови став Олександр Гашпар (від кандидата Андрія Садового), який у 2015 році був членом комісії на місцевих виборах від політичної партії «Об'єднання «Самопоміч».

Секретарем комісії призначена Ганна Косьміна від кандидата Сергія Капліна.

Очільником комісії округу № 206 (в її складі 39 членів) стала Віра Хромушина від кандидата Андрія Новака. Заступником голови призначено Юрія Соболєва (від кандидата Олександра Данилюка), секретарем стала Людмила Кокодій від кандидата Юрія Дерев’янка.

ОВК № 207 утворена з 39 представників, її очолила Валентина Матвєєнко (від Сергія Носенка), заступником голови стала Тетяна Романенко (від Анатолія Гриценка), яка у 2014 була членом комісії на виборах народних депутатів від «УДАРу (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка».

Василя Кордика призначено секретарем комісії (від Руслана Кошулинського).

До складу 208 окружної комісії увійшли 38 осіб, головою комісії призначено Надію Гришко (від кандидата Володимира Петрова), заступником -  Тетяну Рябуху (від Олександра Вілкула), а секретарем – Людмилу Скрипку (від Олега Ляшка), яка у 2014 році була членом комісії на виборах народних депутатів.

ОВК № 209 нараховує 40 представників кандидатів,  очолили її  Петро Тилькун (від Олександра Соловйова), Олександр Овраменко (від Валентина Наливайченка) і Тамара Хоменко (від Юлії Тимошенко), яка з 2006 року п’ять разів брала участь в роботі виборчих комісій.

До складу 210-ї окружної комісії ввійшли 37 осіб, головою став Вадим Чайка (від Володимира Зеленського), заступником – Оксана Римар (від Віктора Бондаря), секретарем Олександр Малько (від Іллі Киви).

Засідання Центральної виборчої комісії, на якому були сформовані окружні виборчі комісії можна переглянути тут. За посиланням ОПОРА підготувала топ найдосвідченіших членів ОВК/ТВК.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)