Прикарпатські політики у День Святого Миколая зробили подарунки понад 9 тисячам дітей області.  Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

У День святого Миколая Івано-Франківські політики приміряли на себе роль благодійників і активно роздавали подарунки. Громадська організація «Файні ябка 57», засновником якої є депутат обласної ради, голова обласної організації політичної партії  «Об’єднання Самопоміч» Богдан Станіславський , залучила до святкування школярів із чотирьох районів області та обласного центру.

На сторінці організації у Facebook розміщено анонс про те, що «казкове свято Миколая» відбудеться в Івано-Франківську 18-го грудня об 11:00 у кіноконцертному залі «Арена-центр». Пізніше на сторінці організації з’явилася інформація, що соціальний кооператив «Файні ябка» розширив географію своїх соціальних проектів, і на свято Миколая запросили школярів Тлумацького, Тисменицького, Надвірнянського Богородчанського районів, а також учнів з Івано-Франківська. Школярам подарували концертне дійство з МиколаємЧудотворцем, а в дитсадки Тлумаччини повезли подарунки і казку з аніматорами. Святкове дійство відбувалося на тлі банеру із логотипом «Файні ябка».

Варто відзначити, що громадська організація «Файні ябка 57» є засновником ТОВ «Файні ябка», за повідомленнями ЗМІ,  весь прибуток від діяльності комерційної структури піде на соціальні проекти.

20.12.18 Frankivski polityky rozdajut podarunky na Mykolaja Fajni jabka20.12.18 Frankivski polityky rozdajut podarunky na Mykolaja Fajni jabka2

Благодійний фонд «Покуття», ініціатором створення якого є народний депутат від фракції політичної партії «Народний фронт» Андрій Іванчук, 18-19-го грудня організував акцію з привітаннями та святковими наборами для понад 9 тисяч дітей Коломийщини. Із повідомлень ЗМІ відомо, що перші подарунки передали Коломийській єпархії УПЦ КП та геріатричному пансіонату. Пізніше на сторінці фонду у соцмережі зазначили, що подарунки також завезли у Собор Преображення Господнього, дитячу церкву, церкву Благовіщення та Воскресінецьку церкву.

20.12.18 Frankivski polityky rozdajut podarunky na Mykolaja Blagodijnyj fond Pokuttia20.12.18 Frankivski polityky rozdajut podarunky na Mykolaja Blagodijnyj fond Pokuttia2

Подарунки для особливих дітей у День Святого Миколая роздавали Івано-Франківська міська організація політичної партії УКРОП та волонтери «Народного контролю».  На сайті організації УКРОПу розміщено інформацію про те, що активісти Центру студентських ініціатив Олександра Шевченка подарували солодкі подарунки дітям із Івано-Франківського реабілітаційного центру.

18 грудня, напередодні свята, активісти «Народного контролю» Івано-Франківщини провели акцію «Творимо милосердя разом» у Івано-Франківському навчально-реабілітаційному центрі. Як стало відомо із сайту партійної організації, для діток, хворих на ДЦП, провели майстер-клас, а також подарували їм солодкі подарунки та іграшки.

«ОПОРА відстежує благодійну діяльність не лише потенційних кандидатів у президенти, але й політичних партій та ймовірних кандидатів у народні депутати, адже після президентської кампанії стартує парламентська, на перебіг якої може мати вплив благодійність політиків», - роз’яснює координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборам в Івано-Франківській області.

Закликаємо майбутніх суб’єктів виборчого процесу під час виборчої кампанії  розмежувати діяльність благодійних фондів, які з ними пов’язані, та власну агітаційну діяльність. ОПОРА наголошує,  що виборчим законодавством заборонено проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

Така діяльність під час виборів може бути кваліфікована як непрямий підкуп виборців, за що передбачена відповідальність в межах частини 3 статті 160 Кримінального кодексу України, а саме – обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)