Потенційний кандидат в Президенти, лідер Радикальної партії Олег Ляшко 19 грудня відвідав Житомирський геріатричний пансіонат та привітав подарунками пенсіонерів та людей з інвалідністю з Днем Святого Миколая, а працівникам вручив премії.

У пансіонаті проживають люди похилого віку та люди з інвалідністю, підпорядкований заклад Житомирській обласній раді.

У залі зібралися мешканці пансіонату. Олег Ляшко привітав усіх з Днем Святого Миколая, вручив солодкі подарунки, а працівників пансіонату відзначив конвертами з преміями, подяками та квітами.

На заході був присутній і заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко (член Радикальної партії Олега Ляшка). У коментарі ОПОРІ Сергій Крамаренко розповів, що Олег Ляшко заїхав в пансіонат по дорозі з Рівненщини.

 «Я теж був присутній на цьому заході. Це була ініціатива Олега Ляшка. Він зранку був у Рівненській області, вітав діток з Днем Святого Миколая. Повертався на Київ, і в нього така ініціатива з’явилася, заїхати і людей старшого віку привітати. Тому що в такі дні всі, як правило діток вітають, але кожна людина серцем мріє бути дитиною, і незаслужено на цих людей не звертати увагу. Тому виникла така ініціатива заїхати і людей старшого віку провідати і поздоровити з Днем Святого Миколая. Премії він не вручає, він вручає подяки, є люди, які на його думку і на думку адміністрації, заслуговують бути відзначеними. І він вручив подяку від себе особисто, як народного депутата, як лідера Радикальної партії. Він відзначив там 2-3 працівника з середньо-медичного чи середньо-технічного персоналу. Це не керівники, а як правило, це люди, хто безпосередньо спілкується з людьми. За гроші я нічого не скажу, конверти були запечатані і чи були там гроші, чи яка там сума, я не скажу», – розповів Сергій Крамаренко.

20.12. Zhytomyr Liashko pansionat20.12 Zhytomyr Liashko

Керівник пансіонату Юрій Шеремет зазначив ОПОРІ, що Олег Ляшко за власною ініціативою вирішив привітати мешканців пансіонату.

«Це була його ініціатива. Він привіз солодкі подарунки та квіти. Відзначити працівників преміями, думаю, це теж його ініціатива. Я не пам’ятаю, щоб ми подавали списки», – зауважив Юрій Шеремет.

Також нещодавно на вулицях Житомира з’явилися білборди Олега Ляшка з написом: «Ляшко народний президент».

20.12 Liashko bord

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА:  «Тут не порушення Закону, а порушення стандартів, коли потенційні кандидати намагаються за цей час, до початку виборчої кампанії 31 грудня максимально про себе нагадувати отакими подарунками, тому що вже з початком виборчої кампанії це буде заборонено офіційно. Тому вони намагаються використати те, що поки це не заборонено, але часу для того дуже мало, тому і здійснюють таку роздачу».

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У період виборчої кампанії відповідно до частини  6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини 3 статті 56 цього Закону».

Як повідомляла ОПОРА, у житомирських школах дітям роздають новорічні пакунки «З любов’ю від Юлії Тимошенко», а також у Житомирі «Батьківщина» влаштувала для дітей новорічне свято з подарунками. 

Нагадаємо, у Лугинах одночасно два нардепи привітали подарунками місцевих самоврядуванців. У Житомирі партія «Об’єднання «Самопоміч» провела для мешканців міста безкоштовну медичну акцію, а  в осередку партії «БПП «Солідарність» роздавали продуктові набори та квитки в кіно.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)