На вулицях Житомира спостерігачі ОПОРИ зафіксували пошкоджені  білборди із зображенням лідера партії «Наші» Євгенія Мураєва.

Muraiev 4

Muraiev

По всьому місту розміщено кілька десятків  плакатів із зображенням лідера політичної партії «Наші» Євгенія Мураєва і написом: «Наші свята – не віддамо», «Наші діти – не віддамо», «Наші мрії – не віддамо». Деякі з них, зокрема на центральних вулицях Великій Бердичівській, Київській, Вітрука, Грушевського, облиті фарбою.

За номером, вказаним на сторінці партії в мережі Facebook, інформацію ОПОРІ не прокоментували.

«Поки ніхто не може прокоментувати. Ми працюємо в режимі кол-центра, лише по телефону оператори, які фіксують однодумців, або нам телефонують повідомити про те, що пошкоджені борди. У нас ще немає офісу, тому коментарі ніхто не може дати», – сказала оператор кол-центру.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА до початку виборчого процесу такі випадки розцінюються як пошкодження майна та хуліганські дії.

«Якщо такі випадки будуть під час виборчого процесу, органи Національної поліції повинні звертати увагу, чи не знищується рекламна продукція, бо такі випадки можуть поширюватися. У межах виборчої кампанії це може сприйматися як перешкоджання діяльності кандидата, а не лише як хуліганські дії», – зазначила представниця ОПОРИ.

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Відповідно до частини 1 статті 44 та частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)