Кіровоградська обласна організація ВО «Свобода» провела прес-конференцію, яка була присвячена реєстрації кандидатів у депутати до Верховної Ради України від даної політичної партії по одномандатному мажоритарному округу та по партійному списку. На заході було об’явлено про злиття ПП ВО «Свобода» з Об’єднанням «За Батьківщину» та представлено кандидата від Об’єднаної опозиції по 102-му мажоритарному округу – Сергія Василюка.

Представив виборчу програму кандидата в депутати по даному округу голова обласної організації ВО «Свобода» Олександр Ромащенко.

Кандидат-мажритарник Сергій Василюк заявив, що політична сила не має достатньої політичної впливовості в країні для ведення самостійної діяльності, тому стала необхідною кооперація сил з Об’єднаною опозицією, яка має більший вплив, більше ресурсів, та більше прихильників. Об’єднання відбулось не дивлячись на відмінності у виборчих кампаніях та положеннях програм з ВО «Батьківщина».

Також було зазначено, що партія має достатньої кількості ресурсів для ведення передвиборної агітації та роботи на виборчих дільницях у день виборів, та закликає усіх охочих приєднатися до їхньої партійної сили та взяти участь у роботі як передвиборної кампанії, так безпосередньо у виборчому процесі дня виборів.

Голова обласної організації ВО «Свобода» Олександр Ромащенко закликав усіх небайдужих фінансово підтримати їхню партійну силу в Кіровоградській області, та зазначив, що вже почав діяти виборчий фонд.

Надія Домаш
прес-секретар виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Патруль
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА
у Кіровоградській області
099 44 13 777

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.