Нині по Черкасам розміщують листівки від Володимира Зубика (народний депутат України, пройшов самовисуванцем по округу №195), із запрошенням відвідати українські монастирі.  Як з’ясували спостерігачі ОПОРИ, ці екскурсії є безкоштовними.

cherkasy zubyk

 

Активісти спочатку зателефонували за вказаним номером на листівці. Але під час дзвінка оператор повідомив, що «набраний вами номер тимчасово відключений або не є дійсним», хоча через кілька годин номер вже працював. Після цього представники ОПОРИ завітали за вказаною адресою: «Пушкіна 100», де, як виявилося, розташована приймальня Зубика. Її працівники повідомили, що усіх охочих возять на Полтавщину, у Мгарський чоловічий монастир. А проблеми з телефоном виникають через занадто велику кількість дзвінків.

Зауважимо, що є велика імовірність того, що Володимир Зубик знову балотуватиметься на окрузі № 195. Також відомо, що загалом людей возять з Черкас, Чорнобаївського, Драбівського та Чигиринського районів.

ОПОРою 2012 року також були зафіксовані випадки різноманітної матеріальної допомоги від Володимира Зубика, як-то, під час неформальної зустрічі з молоддю у нічному клубі м. Черкаси «Мілленіум» або подарункові страхові сертифікати мешканцям багатоповерхівок тощо.

Також відомо, що Володимир Зубик голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року та проти системи голосування за відкритими списками.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.