Великі черги в душних приміщеннях та розчаровані виборці – такі наслідки неготовності багатьох членів дільничних виборчих комісій працювати одразу із двома списками виборців.

 

Таку думку в коментарі ОПОРІ висловила Ірина Білан – начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації.

Вона зазначила, що номери, під якими виборці зазначені у списках для президентських та для місцевих виборів відрізняються. А члени комісій шукають за номерами і не знаходять виборців. Саме цим чиновниця пояснила випадки, коли виборці масово не знаходять себе в списках.

Вона повідомила, що увесь ранок працівники реєстру виборців в робочому порядку намагалися донести членам комісій, як правильно користуватися списками. Чиновниця закликає виборців бути наполегливими і настояти на тому, щоб їх шукали більш ретельно за адресою проживання, а не за номером у списку. В разі виникнення непорозумінь, жителі обласного центру можуть звертатися в держреєстр виборців за телефонами у Сумах 63-29-39 та 63-27-19.

На деяких дільницях виборці змушені стояти в двох чергах – спочатку за бюлетенем для вибору Президента, а потім в аналогічній черзі за бюлетенем для вибору міського голови. Зокрема, так вирішили організувати свою роботу на ДВК № 590986 та 590909 в окрузі №159 (центр місто Суми).

sumy 25.05.14

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90[email protected]
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.