В Одеській області спостерігачі ОПОРИ фіксують діяльність «Мобільної поліклініки», яка містить ймовірні ознаки непрямої агітації за потенційного кандидата в президенти та чинного глави держави Петра Порошенка.

Як повідомляє ОПОРА, з 26 районів Одеської області автомобілі «Мобільної поліклініки» вже побували у понад 10. При цьому автівка оформлена у стилі, зовнішньо схожому на той, що використовується партією «Блок Петра Порошенка «Солідарність». До того ж, пацієнтам, які проходять медичний огляд під час приїзду бригади лікарів, роздають листівки про програму «Доступна медицина», також оформлені в аналогічному стилі. Крім того, на офіційних сайтах Одеської облдержадміністрації та райдержадміністрації розміщено інформаційні матеріали про даний проект, в яких, зокрема, звертається увага, що «ініціював проект голова Одеської ОДА Максим Степанов. Він є частиною реформи сільської медицини, старт якій дав Президент України Петро Порошенко».

Odeschina medicina agіtacіya 1

Odeschina medicina agіtacіya 3

Odeschina medicina agіtacіya 4

Odeschina medicina agіtacіya 5

Odeschina medicina agіtacіya 6

«Авто «Мобільної поліклініки» має оформлення в стилі, зовнішньо схожому на стиль, який використовує партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Таку ж символіку в оформленні мають листівки, які роздаються громадянам на виїзних прийомах. До того ж, ці заходи – виїзні медогляди – постійно супроводжуються повідомленнями про те, що програма є ініціативою Президента. Такі дії мають ознаки дочасної агітації з використанням регіональних бюджетних програм в інтересах та для реклами окремих політичних сил. Відповідно, у громадян завдяки такому візуальному супроводу створюється абсолютно пряма асоціація з конкретним, поки що потенційним кандидатом», - вважає координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області .

ОПОРА нагадує, що, відповідно до ч. 15 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України», кандидатам на пост Президента України, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади, органах влади Автономної Республіки Крим та органах місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Також, відповідно до ч.1 ст. 64 цього ж Закону, участь у передвиборній агітації забороняється, зокрема, органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим і службовим особам у робочий час.

 

Веб-сайт | Моніторинг парламенту | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)