Кандидат у Президенти від ВО «Свобода» Олег Тягнибок, у рамках свого передвиборчого туру, завітав на Черкащину. Протягом двох днів (18-19 квітня) він провів зустріч з виборцями в Каневі, Черкасах, Смілі, Звенигородці та Умані.

У Черкасах зустріч із виборцями та прихильниками кандидата пройшла у залі Черкаської обласної філармонії.  Там зібралося понад 500 осіб, більшість з яких – люди пенсійного віку.

Олег Тягнибок підкреслив важливість нинішніх президентських виборів та презентував свою передвиборчу програму. Зокрема він наголосив, що одним з його перших указів на пості голови держави, буде указ про розпуск парламенту. «Український парламент у такому складі, у якому він є зараз, не повинен існувати. Ця Верховна рада, яка обиралась під тиском, під адміністративним ресурсом у часи режиму Януковича не виражає сьогодні інтересів українського суспільства» – сказав Олег Тягнибок.

1. Zvenugorodka

2.  Zvenugorodka

Також йшлося про заборону Партії регіонів, Комуністичної партії України та комуністичної ідеології в країні, люстрацію, зняття депутатської недоторканості, скорочення чисельності депутатів у Раді до 300, вступ України до НАТО, реформування армії та силових структур, продовження Європейської інтеґрації України, енергетичну незалежність від Росії, боротьбу з русифікацією та захист української мови. Олег Тягнибок та ВО «Свобода» виступають також проти приватизації та продажу землі сільськогосподарського призначення.

У другій частині зустрічі люди ставили питання кандидатові на записках. Питання здебільшого стосувались нинішньої ситуації на сході України та в Криму.

У Звенигородці зустріч Олега Тягнибока з виборцями відбулася у приміщенні районного будинку культури. Політик став першим кандидатом у Президенти, що завітав у місто під час цієї виборчої кампанії. Плакати, які інформували про зустріч, були розклеєні по всьому центру міста, окрім цього, перед центральним входом до будинку культури активісти партії поставили намет з агітаційною продукцією, яку видавали виборцям. 

cherkasy 5455

Голова Черкаської обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар представив Олега Тягнибока так: «Лідер ВО «Свобода», майбутній Президент України».

У своєму виступі Олег Тягнибок коротко охарактеризував останні події в Україні і перейшов до представлення своєї програми та вкладу ВО «Свобода» у її втілення вже сьогодні.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.