У суботу (12 квітня) відбувся загальноукраїнський суботник. До нього долучилися представники місцевих осередків політичних партій, місцеві політики та громадські організації.

Так, одне із прибирань берега Дніпра організувала Черкаська міська організація ВО «Батьківщина» на чолі з Романом Діскантом (депутат міської ради, член ВО «Батьківщина»). До прибирання також долучилися й інші депутати з ВО «Батьківщина». Окрім цього, ця партія створила алею Небесної Сотні.

Прибирання, посадку дерев та кущів організувала також ГО «Громадська Рада Черкас», головою спілки якої є почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська (наближена особа до олігарха Дмитра Фірташа та ймовірний кандидат на посаду мера). Акцію назвали «Зробимо Черкаси чистими». Зауважимо, що під такою назвою її проводять вже втретє, за підтримки Валентини Жуковської (балотувалася на виборах 2012 року по 194 округу; відмовилася йти на перевибори у 2013). Після цієї акції біля БК «Дружби народів» було вручено призи її учасникам й усі змогли скуштувати кашу.

Свою участь у суботнику підтвердили й депутати міської ради Олександр Радуцький (Соціалістична партія України) та Сергій Ткаченко (безпартійний), опублікувавши відповідний пост у Facebook. Також до суботнику приєдналися голова обласної ради Валентина Коваленко (ВО «Батьківщина»), депутат обласної ради Наталія Старікова (ВО «Батьківщина») та в.о. міського голови Віктор Білоусов (Комуністична партія України), які взяли участь у закладенні скверу пам’яті «Небесної Сотні».

Нагадаємо, що ще 6 квітня Черкаський осередок молодіжної громадської організації «Сокіл» за підтримки міської організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» провели екологічну акцію «Не сміти – не будь бидлом».

Варто зауважити, що прибирання міста, схилів Дніпра та прибережної зони Черкас стали вже традиційним заходом у передвиборчий період.

 2014-04-12 13.37.50

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.