Войовнича риторика, різка критика нинішньої української влади, обіцянки дбати про кожну людину і забезпечити безпеку країни – такі основні месседжи звучали у виступі кандидата в Президенти Анатолія Гриценка під час зустрічі з виборцями у м. Херсоні.

Зустріч відбувалась на центральній площі міста, і попри холод і дощ херсонці виявили неабияку зацікавленість кандидатом, що позиціонує себе як «справжній Президент і Верховний головнокомандувач». Саме так було написано на запрошеннях, які роздавались у людяних місцях напередодні візиту Анатолія Гриценка. Позитивним є те, що в агітаційних матеріалах зазначена адреса та телефони місцевого виборчого штабу, що підкреслює відкритість проведення виборчої кампанії. 

На площі Свободи була встановлена невелика пересувна сцена, з якої виступав кандидат, а з палаток з символікою Партії «Громадянська позиція» роздавали агітаційну газету «Справжній Президент».

Питання, якого в першу чергу торкнувся кандидат, це втрата Криму через пасивність і військову некомпетентність в.о. Президента Олександра Турчинова і Кабінету Міністрів. Неодноразово Анатолій Степанович підкреслював, що він радив і особисто Турчинову, і Міністру оборони Тенюху діяти більш рішуче у ситуації з захопленням Криму, проте його не слухали.

Ще одним аргументом на свою користь кандидат вважає те, що він не має відношення ні до великого бізнесу, ні до олігархічних кланів, ні до корупції. На питання, що він зробив для розбудови української армії, коли був Міністром оборони, Анатолій Гриценко відповів, що головне те, що він не крав і не брав хабарів. 

Центральною тезою виборчої програми кандидата є забезпечення безпеки держави і кожного громадянина через створення сучасної сильної армії, подолання корупції, відновлення справедливості та створення «соціальних ліфтів» для нового покоління політиків. 

Після виступу та відповідей на питання від виборців Анатолій Гриценко провів короткий брифінг для ЗМІ прямо тут на площі. У своїх відповідях журналістам кандидат дублював те, що проголошував зі сцени. А питання щодо його ставлення до люстрації він проігнорував.

Необхідно відмітити, що організаційну підтримку в проведенні зустрічі надавали співробітники Херсонської обласної державної адміністрації, власне зустріч проходила у безпосередній близькості до будівлі ОДА.

Для херсонців також буде цікавим, що серед активістів «Громадянської позиції» був помічений Ігор Семенчев, голова Антонівської сільської ради, що входить до складу Дніпровського району міста Херсона. Як відомо, на минулих виборах мерах Ігор Семенчев складав потужну конкуренцію Володимиру Сальдо, колишньому меру Херсона. Не виключено, Антонівський сільський голова буде балотуватися на виборах міського голови, що відбудуться у нас 25 травня. Чи буде він підтриманий партією «Громадянська Позиція» дізнаємося згодом.

kkjk-12-04-2

jl-12-04-1

kjhhj-12-04-3

Детальніше:

Олександр Мошнягул,

координатор кампанії спостереження за виборами Президента України 2014 в Херсонській області

0503966752, ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.