На завершальному етапі процесу голосування (16:00-20:00) залишаєтьcя сталою кількість та типологія порушень, які фіксують спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на виборчих дільницях. Найчастішими є випадки видачі бюлетенів без пред'явлення паспорта (на 7 ДВК), спроби фотографування виборчих бюлетенів (на 7 ДВК) і присутність сторонніх осіб в приміщенні для голосування (на 6 ДВК). Менш поширеними є епізоди з перешкоджанням роботі громадських спостерігачів (на 5 ДВК), а також спроби вкидання в скриньку (на 2 ДВК) і виносу за межі дільниці виборчих бюлетенів (на 2 ДВК).

Також  спостерігачі ОПОРИ виявили частково заповнені протоколи про підрахунок голосів на двох дільницях у виборчому окрузі № 85 – на ДВК № 260963 у Калуші спостерігачі зафіксували 18 протоколів із мокрими печатками та вписаними прізвищами членів дільниці, а на ДВК № 260304 у селі Новиця Калуського району протоколи з прізвищами членів дільниці вже були підписані членами ДВК. Спостерігачі склали акти про порушення та повідомили поліцію, яка задокументувала обидва факти. За результатами повідомлень ОПОРИ поліція порушила два кримінальних провадження.

Випадки видачі бюлетенів без пред'явлення належних документів виявлені в усіх виборчих округах. На Полтавщині на ДВК № 530498, що в селі Шеки Лубенського району протягом дня члени комісії кілька разів намагались видати бюлетені виборцям, котрі не мали при собі необхідних документів. Згодом члени комісії намагалися видати бюлетень виборцю за паспортом іншої особи. Протиправні дії були припинені в результаті зауважень з боку спостерігачів. У Волинській області у ДВК № 070294, що у с. Башлики Ківерцівського району, більше як 50 виборцям видали бюлетені без паспортів. З приводу цього факту спостерігач ОПОРИ склала акт про порушення і подала скаргу до ОВК. Поодинокі факти голосування виборців без паспорта виявлено також у с. Добре Камінь-Каширського району (ДВК № 070228), с. Карпилівка Ківерцівського району (ДВК № 070309) та с. Замостя Маневицького району (ДВК № 070681). У Полтавській області (ОВО № 151 ) видача бюлетенів особам без необхідних документів була зафіксована на двох дільницях – № 530048 (с. Березова Лука, Гадяцький район) та № 530503 (с. Крутий берег, Лубенський район). На відповідні порушення виборчого законодавства було викликано поліцію. В Івано-Франківській області на виборчій дільниці № 260586, що в селі Кутці Рогатинського району, члени виборчої комісії намагалися видати бюлетень виборцю, який не мав при собі паспорта; на виборчій дільниці № 260611 у селі Юнашкові Рогатинського району виборцям видали бюлетені, хоча вони не пред’явили паспорти. Цю ситуацію спостерігачі зафіксували на відео. Про порушення склали акт та повідомили поліцію.

Факти фотографування бюлетенів на фінальному етапі дня було виявлено, зокрема, на Чернігівщині. Один інцидент стався на дільничній виборчій комісії № 740674 (с. Мохначі, Ріпкинський р-н). Другий випадок зафіксовано на дільничній виборчій комісії № 741102 (школа №35, м. Чернігів). За фактом порушення спостерігачі склали відповідний акт.

На ДВК № 530498 (Полтавська область) члени комісії перешкоджали представнику ОПОРИ вести відеозйомку. При цьому на зауваження щодо перешкоджання роботі спостерігача члени ДВК не відреагували.

На дільниці № 741102 (школа № 35, м. Чернігів) під час підрахунку голосів був народний депутат України, представник Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Лінько. На дільниці № 740666 (с. Задеріївка, Ріпкинський р-н) під час підрахунку голосів мав намір бути присутнім сільський голова, але змінив своє рішення та покинув дільницю.