На засіданні Центральної виборчої комісії 3 червня було прийнято рішення про реєстрацію трьох кандидатів в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 27 (м. Дніпропетровськ). Раніше на окрузі вже було зареєстровано три кандидати.

Відповідно до Постанови ЦВК № 169 сьогодні, 3 червня було зареєстровано ще трьох кандидатів в народні депутати:

Жуков Сергій Вікторович. 36 років. Самовисування. Член партії «Сила людей». Очолював Дніпропетровську обласну організацію партії «Україна майбутнього». У 2010 році став депутатом Дніпропетровської міської ради від цієї партії. Пізніше увійшов до фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і став заступником керівника фракції. На виборах народних депутатів 2012 року був третім номером у виборчому списку партії «Україна майбутнього». У 2015 році балотувався до Дніпропетровської міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», але набраних голосів не вистачило для отримання представницького мандату.

Тигов Олександр Олександрович. 44 роки. Самовисування. Голова Києво-Святошинської районної ради Київської області. Член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». У 2012 році балотувався до Верховної Ради України в ОВО №28 (м. Дніпропетровськ) від партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!». У 2014 році на дострокових парламентських виборах був кандидатом від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» в ОВО №95 (м. Ірпінь, частина Києво-Святошинського району). Раніше очолював будівельні компанії в Дніпропетровську та селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області.

Хорішко Дмитро Володимирович. 31 рік. Висування від партії «Народний Рух України». Член партії «Народний Рух України». Займається агробізнесом. Брат депутата Дніпропетровської обласної ради від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Хорішка Володимира Володимировича.

Нагадуємо, ще двоє кандидаток було зареєстровано на засіданні Центральної виборчої комісії 27 травня 2016 року Постановою № 141:

Денисенко Марина Юріївна. 36 років. Самовисування. Голова ВГО «Дух Нації». Очолювала Дніпропетровську міську організацію ГО «Правий Сектор», але в травні 2015 року звільнена з посади через незадовільне виконання обов’язків. На позачергових виборах народних депутатів України 2014 року була уповноваженою особою партії «Правий Сектор» в ОВО №39 (м. Синельникове, Васильківський, Межівський, Петропавлівський, Покровський, Синельниківський райони Дніпропетровської області), де був обраний депутатом Дмитро Ярош.

Шилова Вікторія Віталіївна. 44 роки. Самовисування. У 2006 році балотувалася до Обласної ради від ПП «Громада» Павла Лазаренка. Цікаво, що один з її сьогоднішніх конкурентів Загід Краснов також балотувався від цієї ж партії, проте, в міську раду.  У 2010 році була обрана депутатом обласної ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу №15 (м. Новомосковськ) від Партії регіонів, членом якої була на той час. Була заступником голови Дніпропетровської обласної ради.  На парламентських виборах 2012 року балотувалася в ОВО №38 (м. Новомосковськ). Під час повторних виборів народних депутатів України в 2013 році була кандидатом в ОВО №223 (м. Київ) від Радикальної партії Олега Ляшка, однак незадовго до виборів була зі скандалом виключена з лав партії через відмову виконувати рішення партії про консолідацію опозиційних сил. На позачергових парламентських виборах 2014 року була третім номером виборчого списку партії «Солідарність жінок України».

Примітно, що в додатку до постанови про реєстрацію кандидатів ЦВК зазначала нову назву Дніпропетровська – Дніпро, в т. ч. щодо місця їхнього народження. Слід зазначити, що в офіційних документах назва місця народження зазначається на момент народження, без урахування наступних перейменувань. До того ж згідно зі ст. 7 Закону України «Про географічні назви» зміна назви міста Дніпропетровськ відбудеться лише після набуття чинності рішення про місцевий бюджет 2017 рік.

Також можете ознайомитися з інформацією про першого зареєстрованого кандидата Краснова Загіда Геннадійовича.

Нагадаємо відповідно до частини 9 та 10 статті 107 Закону України «Про вибори народних депутатів» висування кандидатів триватиме до 6 червня для висуванців від партій та 16 червня для самовисуванців.

За коментарями звертайтеся:
Юлія Лисенко,
прес-секретар громадського спостереження в Дніпропетровській області
тел. 050 100 88 91, [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.