На Хмельниччині, як і в багатьох регіонах України, невідомі псують плакати передвиборної агітації Михайла Добкіна, висунутого кандидатом на пост Президента України на з’їзді Партії регіонів. І на відміну від попередньої виборчої кампанії, коли місцеві штаби ПР у подібних випадках активно скаржилися до правоохоронних органів, тепер факти псування зображень претендента не опротестовуються ніяким чином.

khmelnytskyi dobkin

Світлини зіпсованих білбордів пана Добкіна виставляють у своїх постах в соціальних мережах користувачі мережі Інтернет. Часом у коментарях вони уточнюють місця розміщення плакатів.

khmelnytskyi dobkin2khmelnytskyi dobkin3khmelnytskyi dobkin4

Загалом заляпаних зеленкою і пейнтбольною фарбою плакатів більшає. Це вже трапилося як у мікрорайонах Хмельницького Ракове, Озерна, Дубове, так і на околицях. Майже всі білборди розклеєно на рекламних щитах 3Х6 метрів столичної PR-компанії «Довіра Аутдор», яка встановила у Хмельницькому 36 таких носіїв реклами.

Точну кількість плакатів кандидата зі слідами пошкодження не встановлено. За словами заступника голови обласної організації Партії регіонів Михайла Войтюка, розташуванням агітаційних матеріалів місцева парторганізація не займається.  «Я сам написав заяву про вихід з партії, і вважаю, що за Добкіна наша область не проголосує. Якийсь буде незначний відсоток…», - прокоментував він ситуацію нам. «Я не знаю, хто представляє кандидата Добкіна в області, сумніваюся, що його представники увійдуть у дільничні виборчі комісії. А щодо виборчої агітації, то такої агресії стосовно інших кандидатів не видно. І це є грубим втручанням у діяльність політичної сили».

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.