У робочому кабінеті окружної виборчої комісії 65-го виборчого округу спостерігач ОПОРИ зафіксував наявність символіки Комуністичної партії України.

Символіка була розміщена на коробці з документами, які знаходились в кабінеті секретаря виборчої комісії Тетяни Осипової (від кандидата на пост Президенти України Добкіна М. М.). Секретар комісії  не звернула увагу на порушення.

Відповідно до статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється здійснювати агітацію членам виборчих комісій під час виконання обов'язків членів виборчих комісій на строк здійснення повноважень.

А реакція членів ОВК на зауваження спостерігача була миттєвою. Член комісії Алла Венглярчик (від кандидата на пост Президенти України Тягнибока О. Я.) одразу зірвала рекламу комуністів.

За словами Алли Венглярчик, в картонній коробці, яку принесли зранку 29 квітня представники Компартії, були подання про реєстрацію офіційних спостерігачів. Член комісії  переконувала, що не помітила два приклеєні агітаційні матеріали червоного кольору.

IMG 3205 1

 

fghjk

fghjklliuyt

fhjkl

 

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.