Спостерігачі  ОПОРИ з Луганського регіону зафіксували розміщення  у населених пунктах області  зовнішньої реклами з ознаками порушення чинного законодавства. На підставі отриманих даних вони звернулися до правоохоронних органів з вимогою притягнути порушників до адміністративної відповідальності.

Зокрема, мова йдеться про біл-борди «Андрій Садовий. Наступ 2019» з прізвищем кандидата у Президенти Україні від політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Андрія Садового, кандидатура якого 8 січня була офіційно  зареєстрована Центральною виборчою комісією України. Зазначені постери зовнішньої реклами не містять визначених чинним законодавством  обов’язкових атрибутів для друкованих агітаційних матеріалів – вихідних даних (відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск). Вони були розміщені ще у грудні минулого року, однак тільки після реєстрації Андрія Садового кандидатом на посаду Президента України вони стали підпадати під сферу дії виборчого законодавства.

25 01 2018 Luganshchyna porush Sadov

Спостерігачі спільно зі співробітниками поліції виїжджали на місце події. Зазначений факт зареєстрований правоохоронцями, проводиться подальша перевірка. У разі підтвердження усіх обставин, зазначений випадок може кваліфікуватися як порушення статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення («виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск).

Поряд із цим, спостерігачами ОПОРИ на момент написання статті були зафіксовані біл-борди без вихідних даних ще двох кандидатів на пост президента – Євгенія Мураєва  «Наша правда, наша сила, наш час» у місті Рубіжне та Анатолія Гриценка «Чесних більше. Приєднуйся до команди Анатолія Гриценка» також у Рубіжному.

25 01 2018 Luganshchyna porush Grits

25 01 2018 Luganshchyna porush Muraev

Крім того,  представники ОПОРИ провели консультації  з відповідальними  співробітниками Головного управління національної поліції в Луганській області Ігорем Масюком та Сергієм Комаровим на предмет подальшої співпраці під час виборів Президента України з метою своєчасного реагування на можливі порушення чинного законодавства, виявлення та попередження яких віднесені до підслідності та компетенції органів національної поліції України.

Громадянська мережа ОПОРА та поліція Луганщини акцентують увагу представників політичних партій та кандидатів на пост Президента України на неухильному дотриманні законодавства під час передвиборчого процесу.

 

Веб-сайт | Моніторинг парламенту | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)