Цього тижня або максимум наступного тижня робоча група з народовладдя проведе чергове засідання, під час якого презентують перший проєкт закону про місцеві референдуми.

Про це під час Погоджувальної ради 1 лютого розповів перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Я вважаю великим здобутком нашого парламенту прийняття закону про всеукраїнський референдум. Як голова групи з народовладдя, я хотів би звернути увагу, що на цьому ми не завершимо формування великого блоку законів, які стосуються прямої демократії. Буквально вже цього тижня, якщо не буде такої можливості, то максимум наступного тижня ми зберемо чергове засідання робочої групи з народовладдя, де буде презентуватись вже перший проєкт закону про місцеві референдуми. Тому запрошую всіх тих, хто є членами робочої групи чи має бажання прийти на цю презентацію, оскільки її будуть презентувати представники громадянського суспільства, які взяли активну участь у підготовці цього законопроекту», - сказав Стефанчук.

Нагадаємо, що Верховна Рада України 18 червня прийняла у першому читанні законопроєкт  №3612 “Про народовладдя через всеукраїнський референдум”, до написання якого долучилась і Громадянська мережа ОПОРА. 26 січня Верховна Рада України прийняла законопроєкт у другому читанні та в цілому.

Додамо, що ОПОРА підготувала коментар щодо Закону України про всеукраїнський референдум.