Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт про народовладдя через всеукраїнський референдум № 3612, внесений Президентом України як невідкладний.

За словами представника президента у Верховній Раді, першого віцеспікера Руслана Стефанчука, для розробки законопроєкту була створена робоча група при Верховній Раді, яка включала представників усіх фракцій, а також міністерств, Центральної виборчої комісії, наукових установ та громадськості.

«На сьогодні він отримав позитивні рекомендації від українських інституцій, Національної академії наук, Національної академії правових наук, а також міжнародних організацій, зокрема IFES і інституції Швейцарської конфедерації.  Він зараз знаходиться на розгляді у Венеціанській комісії. Цей законопроект створює усі передумови для того, щоб процедура референдуму як одна із форм народовладдя була дотримана. Крім того, я хочу звернути увагу, що в комплексному розумінні це тільки перший законопроєкт, який стосується загального пулу законопроектів про народовладдя. У цій групі ми працюємо над іншими законопроєктами», – сказав Стефанчук.

Він також додав, що питання зміни територіального устрою вирішується тільки на всеукраїнському референдумі. Втім є запобіжник, що питання порушення територіальної цілісності країни не є предметом референдуму. За його словами, мова йде лише про «прирощення території України».

Депутатка від ВО «Батьківщина» Альона Шкрум зазначила, що Головне науково-експертне управління вважає порушенням Конституції пропозицію збирати підписи у двох третинах адміністративних територіальних одиницях (що включає також міста Київ та Севастополь та Автономну Республіку Крим), а в Конституції записано саме про дві третини областей.  Вона також висловила побоювання щодо можливих надмірних повноважень Центральної виборчої комісії при зборі підписів.

Стефанчук відповів, що бралось до уваги саме рішення Конституційного Суду, де зазначалось, що до областей не відносяться інші адміністративно-територіальні одиниці.

«Всі питання, які ми прописали щодо повноважень ЦВК, прописали разом з організацією ОПОРА. Саме таке бачення вони запропонували. Ми готові після першого читання пройтись по усіх моментах», – додав віцеспікер.

Також на засіданні Комітету були представлені проєкт Закону про всеукраїнський референдум №2182, внесений депутатами ВО «Батьківщина», та проєкт Закону про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою № 3177, зареєстрований обранцями «Опозиційної платформи – За життя».

Як зазначила заступниця голови Комітету, голова підкомітету з питань виборів та референдумів Аліна Загоруйко, законопроєктами 2182, 3612 визначається порядок організації та проведення всеукраїнського референдуму, а законопроектом 3177 – порядок організації та проведення всеукраїнського та місцевих референдумів за народною ініціативою.

«Підтримуючи ініціативу авторів законопроектів, вважаємо зазначити наступне: законопроектом 3177 пропонується врегулювати порядок ініціювання організації всеукраїнського та місцевих референдумів виключно за народною ініціативою. В той час як Конституція України передбачає проведення всеукраїнського референдуму щодо питання зміни території, то він призначається Верховною Радою, а питання призначення всеукраїнського референдуму щодо внесення змін до розділу 1, 3 та 8 Конституції України, такий референдум призначається Президентом України. Також низка інших положень не узгоджується з Конституцією України. Законопроектом 2184 пропонується, що предметом всеукраїнського референдуму може бути ухвалення нової Конституції, тобто установчий референдум. Водночас Конституцією України не визначено порядку прийняття нової Конституції. Натомість розділом 13 основного закону встановлено лише порядок внесення змін.

До законопроекту 3612 також є окремі зауваження, проте більша частина цих зауважень можуть бути враховані при доопрацюванні законопроекту до другого читання», – сказала вона.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт 3612, врахувати при підготовці до другого читання пропозиції, поправки, виправлення щодо усунення помилок та суперечностей в тексті законопроєкту та звернутись до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова про необхідність внесення таких поправок.

Інші законопроєкти щодо референдуму Комітет рекомендував відхилити.

 

Читайте також: