Громадянська мережа ОПОРА проводить кампанію незалежного спостереження на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів у об’єднаних територіальних громадах, які були призначені ЦВК на 11 та 18 грудня. 72 спостерігачі ОПОРИ здійснюють спостереження за усіма етапами виборів, які відбуваються у об’єднаних територіальних громадах.

Одним із важливих факторів якісного адміністрування перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах є належна діяльність територіальних виборчих комісій, повноваження яких включають утворення одномандатних чи територіальних виборчих округів для проведення виборів депутатів відповідних сільських, селищних, міських рад; реєстрацію кандидатів, їхніх довірених осіб, уповноважених осіб, представників місцевих організацій партій або прийняття рішення про скасування їхньої реєстрації; затвердження тексту та забезпечення виготовлення виборчих бюлетенів; реєстрацію офіційних спостерігачів; складання протоколів про результати виборів.

Спостерігачі ОПОРИ забезпечили моніторинг процесу та опрацювання результатів формування складу 185 ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах, які заплановані на 11 і 18 грудня 2016 року.

Проміжні висновки щодо результатів формування та діяльності ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня 2016 року:

  • Формування складу територіальних виборчих комісій на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах, призначених на 11 та 18 грудня 2016 р., як правило, відбувалося із дотриманням вимог законодавства та у безконфліктний спосіб. Порушення вимог законодавства, допущені районними виборчими комісіями під час утворення ТВК, були поодинокими і не мали системного характеру;
  • Незначна кількість зафіксованих спостерігачами порушень стосувалася недотримання строків внесення місцевими організаціями подань щодо кандидатур до складу ТВК та утворення цих комісій. Крім цього, було виявлено низку фактів включення до складу новоутворених ТВК осіб, запропонованих головами районних виборчих комісій, при наявності достатньої кількості кандидатур від місцевих організацій партій;
  • Місцеві організації політичних партій, які мали право пропонувати членів ТВК, не проявляли високої активності. Тільки до 15 з 185 ТВК було подано більше ніж 18 кандидатур, що перевищувало максимально допустимий склад комісії і вимагало проведення процедур жеребкування. Але, за даними спостерігачів ОПОРИ, не було і масових зривів у процесі формування ТВК, пов’язаних із відсутністю достатньої кількості пропозицій від місцевих організацій партій.
  • За даними ОПОРИ, до 16 з 185 ТВК місцеві організації партій подали кандидатури у кількості, яка була меншою мінімально допустимого складу ТВК. Найбільше комісій було створено у кількісному складі від 13 до 15 осіб (71 з 185 ТВК), 26 ТВК мають максимально допустимий склад (18 осіб), натомість не більше 10% членів ТВК було призначено за поданням голів районних виборчих комісій.
  • Враховуючи право місцевих організацій парламентських партій подавати до складу ТВК три кандидатури, дві з яких є обов’язковими для врахування, саме ці політичні сили отримали домінування у складі новоутворених комісій. Відсутність необхідності проводити жеребкування, яка була зафіксована у більшості випадків, сприяла масовому включенню до складу ТВК одночасно трьох кандидатур, запропонованих місцевими організаціями парламентських партій. До прикладу, ВО «Батьківщина» та «Блок Петра Порошенка «Солідарність» мають 3 представників (максимально допустиму кількість) більше ніж у 60% новоутворених комісій.
  • Серед місцевих організацій парламентських політичних партій найменше представництво у складі ТВК має Об’єднання «Самопоміч». Ця політична сила делегувала свої кандидатури до складу лише 32 з 185 ТВК. Натомість ВО «Батьківщина» має найбільшу кількість членів ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня 2016 р. і представлена у найбільшій кількості ТВК;
  • Місцеві організації політичних партій «Наш край», Агарної партії, «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» та ВО «Свобода» найбільш активно вносили подання щодо кандидатур до складу ТВК серед політичних сил, які не мають фракцій  у поточному скликанні парламенту. Але навіть ці партії не завжди використовували можливість подати одну кандидатуру до складу кожної ТВК або не мали зареєстрованих осередків у конкретних територіальних громадах. До прикладу, місцеві організації партій «Наш край» мають 66 членів ТВК на цих виборах, ВО «Свобода» – 40.

Утворення ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 та 18 грудня 2016 року

Відповідно до Календарних планів щодо організації і проведення перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня 2016 р., сільські, селищні, міські виборчі комісії утворювалися районними виборчими комісіями. На виборах, призначених на 11 грудня 2016 р., ТВК мали бути утворені до 29 жовтня, натомість для виборів 18 грудня крайній термін завершувався 05 листопада включно.

Рішенням районних ТВК про утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій передував процес щодо внесення місцевими організаціями політичних партій подань щодо кандидатур до складу сільських, селищних, міських виборчих комісій. Як передбачено законодавством про місцеві вибори, суб’єктами внесення подань кандидатур до складу ТВК мали право бути місцеві організації партій, які мають депутатські фракції у Верховній Раді України, а також місцеві організації партій, зареєстровані у відповідних адміністративно-територіальних одиницях.

Внесення місцевими організаціями політичних партій подань щодо кандидатур до складу ТВК

Місцеві організації парламентських партій могли подати не більше двох кандидатур до складу ТВК, натомість зареєстровані у відповідних громадах місцеві організації партій – не більше однієї кандидатури. Кандидатури від місцевих організацій партій включалися до складу ТВК в обов’язковому порядку. Натомість пропозиції від інших партій підлягали процедурі жеребкування у випадку, коли їхня кількість перевищувала кількість вакантних місць у складі ТВК після врахування обов’язкових для включення кандидатур. Таким чином законодавство наділяє місцеві організації парламентських політичних партій правом внести три кандидатури до кожної ТВК, дві з яких є обов’язковими для врахування.

Строк внесення місцевими організаціями політичних партій кандидатур до складу ТВК завершився 26 жовтня (для виборів 11 грудня) та 02 листопада (для виборів 18 грудня).

За даними спостерігачів ОПОРИ, місцеві організації політичних партій та районні виборчі комісії дотримувалися строків внесення подань щодо кандидатур до складу сільських, селищних, міських виборчих комісій, а випадки відповідних порушень не були масовими.

Зі 185 новоутворених ТВК лише у 6 випадках процес внесення подань місцевими організаціями політичних партій завершився із порушенням законодавчо обумовлених строків. До прикладу, Іваничівська районна виборча комісія (Волинська обл.) у процесі утворення Павлівської сільської виборчої комісії, не дочекавшись завершення строку внесення подань місцевими організаціями партій, утворила відповідну виборчу комісію (для виборів 18 грудня). Натомість Сумська районна виборча комісія (Сумська обл.) приймала пізніше встановленого строку подання від місцевих організацій партій щодо утворення Нижньосироватської та Бездрицької сільських виборчих комісій, Хотінської та Миколаївської селищних виборчих комісій (для виборів 18 грудня).

Закон України «Про місцеві вибори» встановлює перелік підстав для відхилення районними виборчими комісіями, які утворюють ТВК, кандидатур, включених до відповідних подань місцевих організацій політичних партій. Але, як засвідчують дані ОПОРИ, випадки відхилення кандидатур до складу ТВК були поодинокими і не мали системного характеру.

18 виявлених спостерігачами випадків відхилення ТВК кандидатур, включених до подань місцевих організацій партій щодо складу ТВК, були пов’язані із відсутністю у запропонованих осіб права голосу на відповідних виборах, використанням виборчими комісіями технічних неточностей як підстави для відхилення кандидатур, одночасним включенням окремих осіб до подань різних партій. Натомість місцева організація партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» внесла три кандидатури до складу Гримайлівської селищної виборчої комісії (Тернопільської області). Ця політична сила не має фракції у поточному скликанні Верховної Ради України, а тому мала право запропонувати лише одну особу.

Враховуючи переваги, надані місцевим організаціям парламентських партій під час утворення виборчих комісій, найбільшу кількість кандидатур до складу ТВК було запропоновано осередками ВО «Батьківщина» (1 місце за кількістю пропозицій), «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» (2), «Народного фронту» (3), «Опозиційного блоку» (4), Радикальної партії Олега Ляшка (5), Об’єднання «Самопоміч» (6). Серед місцевих організацій партій, які не мають фракцій у парламенті, найбільшу кількість кандидатур було включено до подань Аграрної партії, «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» та ВО «Свобода».

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували лише поодинокі випадки недотримання строків утворення ТВК, які були допущені районними виборчими комісіями. У зв’язку із недостатньою кількістю подань від місцевих організацій партій або повної їх відсутності вчасно не були сформовані Чудейська сільська та Красноїльська селищна виборчі комісії (Чернівецька обл.). Таким чином, за даними спостерігачів 183 з 185 ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня були утворені вчасно.

Формування складу ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня 2016 року

Закон України «Про місцеві вибори» встановлює, що мінімальний склад ТВК може складати 9 осіб, а максимальний – не більше 18.

За даними ОПОРИ, на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 та 18 грудня 2016 р. лише 26 з 185 ТВК були утворені у максимальному складі. Натомість у мінімальному складі (9 осіб) було утворено 23 ТВК. При цьому з 23 ТВК, утворених у мінімальному складі, 16 ТВК є сільськими виборчими комісіями.

Найчастіше ТВК утворювалися у складі від 13 до 15 членів (71 з 185 ТВК). У той же час 45 ТВК було сформовано у складі 10-12 членів комісій, 20 ТВК – від 16 до 17 членів.

Кількість ТВК, сформованих у максимальному складі, з одного боку, відображає невисоку зацікавленість місцевих організацій політичних партій у забезпеченні власного представництва у комісіях цього рівня. З іншого, місцеві організації партій, насамперед парламентські, надали таку кількість пропозицій, яка була достатньою для утворення ТВК у складі 9 чи більше осіб.

Таким чином, під час формування ТВК не було зафіксовано масових випадків зриву цього етапу виборчого процесу у зв’язку із критично низькою активністю місцевих організацій щодо внесення кандидатур до складу цих виборчих комісій. Лише у поодиноких випадках місцеві організації політичних партій внесли разом менше 9 осіб, що вимагало від районних виборчих комісій власними зусиллями шукати членів комісій для формування їх у мінімально допустимому складі. Але необхідно підкреслити, що низка районних виборчих комісій включала до ТВК осіб за власним поданням навіть тоді, коли кількість кандидатур від місцевих організацій партій була достатньою (до 5 відповідних випадків). 

ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 та 18 грудня, як правило, утворювались без проведення районними виборчими комісіями процедур жеребкування кандидатур, поданих місцевими організаціями політичних партій. Це було пов’язано з тим, що лише до 15 з 185 ТВК місцевими організаціями було подано більше ніж 18 кандидатур.

Представництво місцевих організацій політичних партій у ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 та 18 грудня 2016 року

На перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах, призначених на 11 на 18 грудня, найбільшу кількість членів виборчих комісій, включаючи керівний склад, отримали парламентські політичні партії. Про це свідчать дані спостерігачів ОПОРИ, які були отримані за результатами моніторингу процесу утворення ТВК.
Якщо підрахувати рівень представництва місцевих організацій політичних партій у складі 185 ТВК, то найбільшу кількість членів виборчих комісій цього рівня мають ВО «Батьківщина» (431), «Блок Петра Порошенка» (410), «Народний фронт», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка (222). Натомість місцеві організації Об’єднання «Самопоміч», яке має депутатську фракцію у Верховній Раді України, суттєво відстають від інших парламентських політичних сил за кількістю представників у ТВК (71).
Після місцевих організацій партій, представлених у парламенті, найвищі показники представництва в складі ТВК мають «Наш край» (66), Аграрна партія (63), «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» (61) та ВО «Свобода» (40). Більше 10 представників у різних ТВК отримали місцеві організації Партії «Відродження» (14). Місцеві організації інших політичних сил окремо займають менше 10 посад в усіх 185 ТВК.

Серед шести партій, які мають депутатські фракції у Верховній Раді України, представники місцевих організацій Об’єднання «Самопоміч» відсутні у найбільшій кількості ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня. Ця політична сила має делегованих місцевими організаціями партій членів комісій лише у 32 з 185 ТВК, натомість у 153 ТВК партія не має жодного представника. Місцеві організації партій «Опозиційний блок» та Радикальна партія Олега Ляшка не мають жодного свого представника у понад 80 зі 185 ТВК.

ВО «Батьківщина» представлена у найбільшій кількості ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня, не маючи жодного члена комісії лише у 19 ТВК. Місцеві організації партії «Блок Петра Порошенка» відсутні у 26 ТВК, в усіх інших комісіях політична сила має від 1 до 3 представників.

Деталізація рівня представництва місцевих організацій політичних партій у ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 та 18 грудня 2016 року

Стан представництва місцевих організацій партій

ВО «Батьківщина»

(кількість ТВК)

«Блок Петра Порошенка»

(кількість ТВК)

«Народний фронт»

(кількість ТВК)

«Опозиційний блок»

(кількість ТВК)

Радикальна партія Олега Ляшка

(кількість ТВК)

Об’єднання «Самопоміч»

(кількість ТВК)

Усього ТВК, в яких могла бути представлена партія 185 185 185 185 185 185
Має від 1 до 3 членів ТВК 166 159 161 102 103 32
Має в комісії одночасно 3 члени ТВК 116 111 53 37 38 10
Не представлена жодним членом ТВК 19 26 24 83 82 153
% ТВК, в яких партія взагалі не представлена 10% 14% 13% 45% 44% 83%

Місцеві організації партій, які мають депутатські фракції у Верховній Раді України, активно користувалися можливістю внести не 2, а 3 кандидатури до складу новоутворених ТВК. Ці політичні сили могли подавати не лише обов’язкові для врахування кандидатури до складу ТВК, а й претендувати на додаткове місце у відповідних комісіях. Враховуючи те, що більшість комісій утворювалася не у максимальному складі і жеребкування кандидатур до складу ТВК не проводилося, місцеві організації парламентських партій отримували 3 посади. До прикладу, ВО «Батьківщина» представлена трьома членами в майже 63% ТВК на відповідних перших виборах у об’єднаних територіальних громадах, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у 60% комісій.

За даними спостерігачів ОПОРИ, найбільшу кількість голів ТВК (сільських, селищних, міських) на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня мають місцеві організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (55 посад). Місцеві організації партій ВО «Батьківщина» та «Народний фронт» мають 49 і 33 посад голів відповідно. 

У окремих випадках на посади у сформованих ТВК призначалися особи, які були включені до цих комісій за поданням голів районних виборчих комісій. При цьому ці факти стосувалися не лише тих випадків, коли місцеві організації партій не запропонували достатньої кількості кандидатур для формування ТВК у мінімальному складі (9 осіб). Районні виборчі комісії іноді включали до складу ТВК або навіть призначали на керівні посади осіб за власним поданням, незважаючи на наявність достатньої кількості внесених місцевими організаціями політичних партій кандидатур. Такі проблемні ситуації зафіксовані під час формування утворення Музиківської сільської виборчої комісії (Херсонська обл.), Осипенківської та Гірсівської сільських виборчих комісій (Запорізька обл.), Баштанської міської виборчої комісії (Миколаївська обл.) та у деяких інших випадках.

Така практика, яка не мала системного характеру під час утворення ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах 11 і 18 грудня, протирічить положенням частини 17 статті 22 Закону України «Про місцеві вибори». Законодавство передбачає можливість включення до складу ТВК осіб за поданням голови виборчої комісії, яка її утворює, лише у разі відсутності 9 кандидатур від місцевих організацій політичних партій.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що на посади заступника голови і секретаря Нижньовербізької сільської виборчої комісії (Івано-Франківська область) було призначено осіб, включених до подання однієї місцевої організації політичної партії. Натомість відповідно до законодавства голова, заступник голови, секретар ТВК призначаються від різних суб’єктів подання кандидатур до складу відповідних комісій. Як засвідчує частина друга статті 22 Закону України «Про місцеві вибори», такими суб’єктами є місцеві організації партії, про утворення депутатської фракції якої оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання, а також зареєстровані у відповідній адміністративно-територіальній одиниці осередки партій.

Законодавство передбачає, що рішення районних виборчих комісій про формування складу ТВК на перших місцевих виборах у об’єднаних територіальних громадах має бути оприлюднено у місцевих друкованих засобах масової інформації або в інший визначений спосіб не пізніше наступного дня після дня прийняття такого рішення. Дані спостерігачів ОПОРИ засвідчують, що ці вимоги щодо доступу до інформації про склад ТВК не були виконані значною частиною районних виборчих комісій.