При формуванні територіальних (одномандатних) виборчих округів Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала порушення термінів їх утворення. Зокрема, 21 вересня Клеванська селищна виборча комісія провела засідання щодо утворення одномандатних виборчих округів для проведення перших виборів депутатів сільської, селищної ради.

Відповідно до частини 2 статті 17 ЗУ «Про місцеві вибори», для проведення виборів депутатів сільської, селищної ради відповідна сільська, селищна територіальна виборча комісія не пізніш як за 38 днів до дня чергових або перших місцевих виборів утворює одномандатні виборчі округи з приблизно рівною кількістю виборців у кожному в кількості, що дорівнює загальному складу відповідної місцевої ради (тобто до 20 вересня включно).

Загалом, станом на 22 вересня сформовані усі територіальні виборчі округи: 18 вересня утворила округи Ярославицька ТВК, 19 вересня - Тараканівська ТВК, 20 вересня – Демидівська та Немовицька ТВК, а також 21 вересня – Клеванська ТВК. 

Територіальні виборчі комісії сформували територіальні виборчі округи наступним чином:

- Демидівська селищна виборча комісія утворила 26 виборчих округів;

-  Клеванська селищна виборча комісія – 26 виборчих округів;

- Немовицька сільська виборча комісія – 26 виборчих округів;

- Тараканівська сільська виборча комісія - 14 виборчих округів;

- Ярославицька сільська виборча комісія – 14 виборчих округів.

  Демидівська селищна ВК Клеванська селищна ВК Немовицька сільська ВК Тараканівська сільська ВК Ярославицька сільська ВК
Кількість виборчих округів 26 26 26 14 14
Орієнтовна кількість виборців 8776 9352 7726 2860 2131

Загалом, на виборах до п’яти об’єднаних територіальних громад Рівненщини утворено 106 територіальних (одномандатних) виборчих округів при орієнтовній загальній кількості виборців 30 845 осіб. 

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів– (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Сергій Сабо, координатор громадського спостереження за виборами у Рівненській області

тел.: 067 830 87 55

email: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль