На Кіровоградщині у чотирьох ОТГ уже сформували дільничні виборчі комісії з виборів депутатів міських, сільських рад ОТГ та голів. Представники Громадянської мережі ОПОРА проаналізували, до яких політичних сил належать керівний склад виборчих комісій.

Найбільше голів дільничних виборчих комісій представляють політичні сили «БПП «Солідарність» та Радикальну партію Олега Ляшка – по 5 кандидатур. Від ВО «Батьківщина» очолюють комісії 4 людини, від кандидатів у депутати та на сільського, селищного голову – 3, від «Опозиційного блоку» – 2, головою районної виборчою комісією призначений один голова комісії.

Заступники та секретарі виборчих дільниць представляють різні політичні сили: ВО «Батьківщина», «БПП «Солідарність», «Народний фронт», Громадянська позиція, «Об’єднання «Самопоміч», Радикальна партія Олега Ляшка, «Опозиційний блок», Аграрна партія.

У Мар’янівській ОТГ Маловисківського району всі три дільниці очолюють представники партії «БПП «Солідарність». В інших ОТГ різні політичні сили займають керівні посади на виборчих дільницях.

13 12 2018 Kirovogradshchyna ochilnyky DVK

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.