У шістьох об’єднаних територіальних громадах Житомирської області: Райгородоцькій, Швайківській сільських та Гришковецькій селищній Бердичівського району, Вчорайшенській сільській ОТГ Ружинського району, Вільшанській сільській та Чуднівській міській ОТГ Чуднівського району готуються до перших виборів, які відбудуться 23 грудня. Стати головою своєї ОТГ виявили бажання 22 кандидата. Серед яких: 12 – самовисуванці і 10 – кандидати від партій.

Про це спостерігачам ОПОРИ розповіли голови територіальних виборчих комісій.

На посаду голови Вчорайшенської сільської ОТГ Ружинського району зареєстровано четверо кандидатів, з яких двоє – балотуються шляхом самовисування, один кандидат від партії «БПП «Солідарність» та один від ВО «Батьківщина». До складу ОТГ входять: Вчорайшенська, Бистріївська, Крилівська, Малонизгорецька, Малочернявська, Новочорнорудська, Роставицька, Чорнорудська та Шпичинецька сільські ради.

 

Четверо кандидатів претендують на посаду голови Вільшанської сільської ОТГ Чуднівського району. Серед них: троє – самовисуванці і один кандидат від партії ВО «Батьківщина».  До складу ОТГ входять: Вільшанська, Бейзимівська, Галіївська, Карповецька, Трощанська сільські ради.

За посаду голови Чуднівської міської ОТГ боротимуться п’ять кандидатів. З них: один – самовисуванець, та по одному  від партії ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», Радикальна партія Олега Ляшка, Народна партія. До складу громади входять: Чуднівська міська рада, Бабушківська, Будичанська, Дриглівська, Дубищенська, Красногірська, Красносільська, Стовпівська, Турчинівська, Тютюнниківська сільські ради. 

У Бердичівському районі нових керівників обиратимуть у трьох громадах. На посаду голови Райгородоцької сільської ОТГ балотуються три кандидата. З них: двоє – самовисуванці і один кандидат від партії ВО «Батьківщина». До складу громади входять Райгородоцька, Андріяшівська, Буряківська, Великоп’ятигірська та Маркушівська сільські ради.

У Швайківській сільській ОТГ зареєстровано двоє кандидатів на посаду голови: один – самовисуванець та один від партії ВО «Батьківщина». До ОТГ входять: Швайківська, Мирославська, Райківська, Слободищенська сільські ради.

Головою Гришковецької селищної ОТГ хочуть бути четверо кандидатів. З яких: троє – самовисуванці та один від партії ВО «Батьківщиина». До ОТГ входять: Гришковецька селищна рада, Гальчинська, Никонівська, Осиківська, Половецька, Рейська, Скаківська, Старосолотвинська сільські ради.

Виборчий процес у шістьох об’єднаних територіальних громадах Житомирської області –розпочався 3 листопада. Самі ж вибори відбудуться 23 грудня.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія скасувала  проведення перших та додаткових місцевих виборів у Романівській ОТГ Житомирської області.

Як повідомляла ОПОРА, у Вчорайшенській сільській ОТГ Ружинського району та Вільшанській сільській ОТГ Чуднівського району Житомирської області можуть бути скасовані перші місцеві вибори через судові спори. Також у Вчорайшенській сільській ОТГ Ружинського району не знали, що робити з постановою ЦВК про ухвалу окружного адміністративного суду міста Київ про забезпечення адміністративного позову депутата Артема Вітка.

У 10 областях України перші вибори в ОТГ не відбудуться. ЦВК рекомендувала територіальним виборчим комісіям з місцевих виборів Вінницької, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей забезпечити неухильне дотримання вимоги Закону України "Про правовий режим воєнного стану" та припинити організацію та проведення перших, додаткових, а також проміжних виборів.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)