Підгайцівська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади під час засідання 29 листопада зареєструвала 138 кандидатів у депутати та 3 кандидати на посаду сільського голови на виборах 23 грудня.

Відповідно до постанови №147 Підгайцівської ТВК «Про реєстрацію кандидатів на посаду Підгайцівського сільського голови на виборах 23 грудня 2018 року» зареєстровано трьох кандидатів на посаду сільського голови Підгайцівської сільської ради об’єднаної територіальної громади: одного – від партії та двох шляхом самовисування.

Так, на посаду Підгайцівського сільського голови об’єднаної територіальної громади претендують:

  • Юрій Семенюк (висунутий шляхом самовисування);
  • Валентин Приходько (висунутий партією «Українське об’єднання патріотів – УКРОП»);
  • Віктор Мельничук (висунутий шляхом самовисування)

Для участі у перших виборах до Підгайцівської сільської ради громади виборча комісія зареєструвала 86 кандидати від партій: «УКРОП», Аграрна партія України, ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Громадянська позиція», «БПП «Солідарність» та Радикальна партія Олега Ляшка, «Національний корпус» та Соціалістична партія України. Ще 52 претенденти на здобуття депутатського зареєстрували шляхом самовисування.

Відповідне рішення було прийняте відповідно до постанови № 146 Підгайцівської ТВК «Про реєстрацію кандидатів в депутати Підгайцівської сільської ради ОТГ на виборах 23 грудня 2018 року» від 29 листопада.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала також кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Найбільше претендентів на посаду депутата зареєстровано в округах №3, №7, №13 і №14 – по 8 осіб відповідно, найменше кандидатів, по 3 особи, у виборчих округах №2, №16 та №26.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в округах №4, №19 та №23-25, по 5 кандидатів – в округах №1, №5-6, №8, №10, №15, №17 та №21, по 6 кандидатів – в округах №11-12, №18, №20 та №22, а також 7 кандидатів зареєстровано у виборчому окрузі №9.

Відповідно до частини 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.