Центральна виборча комісія 23 листопада зобов’язала Новомосковську районну комісію Дніпропетровської області створити Черкаську територіальну виборчу комісію на вибори в Черкаську селищну раду об’єднаної територіальної громади, які відбудуться 23 грудня 2018 року.

ЦВК зобов’язала Новомосковську районну виборчу комісію до 25 листопада 2018 року включно утворити Черкаську селищну виборчу комісію та сформувати її склад у зв'язку з призначенням перших виборів депутатів Черкаської селищної ради та Черкаського селищного голови на 23 грудня 2018 року.

Вказана комісія також зобов’язана до 12 години 26 листопада 2018 року повідомити ЦВК про виконання постанови Комісії та надати належним чином засвідчену копію рішення (рішень), прийнятого за результатами розгляду вказаного питання.

У своєму рішенні ЦВК покладалась на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, яким визнано протиправною бездіяльність Новомосковської виборчої комісії, а також постанову Третього апеляційного адміністративного суду.

Відзначимо, раніше спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА повідомляли про складнощі в процесі об’єднання Черкаської ОТГ. Відповідно до ч. 6 ст. 22 та п. 1 ч. 1 ст. 93 Закону України «Про місцеві вибори» та згідно з календарним планом, встановленим Центральною виборчою комісією, термін для утворення територіальних виборчих комісій сплив 10 листопада.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА не проводить класичне довготермінове та короткотермінове спостереження за призначеними на 23 грудня першими місцевими та додатковими виборами в об’єднаних територіальних громадах на місцях. Втім місцеві вибори є важливими та оціночними в частині належної діяльності вищого органу адміністрування виборчого процесу.

Веб-сайт| Моніторинг парламенту | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)