Три виборчі дільниці на Одещині відкрились із запізненням, на деяких спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксують черги, а на одній дільниці виникла сутичка. Про це повідомляє координатор ОПОРИ в Одеській області.

Так, дільниці510685 (с. Лиманка, ж/м "Радужний", 11) та511449 (с. Лиманка, ж/м "Радужний", 20) відкрилися о 08:05 через те, що комісія довгий час проводила реєстрацію присутніх на засіданні спостерігачів та довірених осіб.

Дільниця № 510682 (с. Таїрове, вул. 40-річчя Перемоги, 24) відкрилася о 08:25 також з причини тривалої реєстрації спостерігачів та довірених осіб кандидатів і опломбування виборчих скриньок. Лише о 08:00 голова ДВК почала видавати відповідним членам комісії виборчі бюлетені, в той же час на дільницю почали заходити виборці. При цьому видача виборчих бюлетенів головою комісії членам ДВК ще тривала. На вимогу присутніх виборців члени ДВК, що вже отримали виборчі бюлетені з виборів селищного голови, почали видавати їх виборцям.

На цій же ДВК відбулася сутичка між спостерігачем та особою, статус якої не вдалося ідентифікувати.

Станом на час відкриття виборчих дільниць спостерігачі вже фіксують черги серед виборців.

таірове 510682 2

Варто зазначити, що обидві виборчі дільниці на масиві "Радужний" не пристосовані для одночасного перебування значної кількості спостерігачів та довірених осіб, які наразі присутні там.

Також на виборчих дільницях присутні особи, що називають себе спостерігачами та мають жовті пов'язки на руках або жовтий скотч. Проте вони не могли одразу відповісти членам комісії, від якого кандидата зареєстровані. Після того, як вони пішли дізнаватись, від кого вони зареєстровані, спостерігачі ОПОРИ їх більше не бачили на дільницях.