У Коноплянській об’єднаній громаді на Одещині в ряді ДВК температура повітря нижча за вуличну. Проте навіть це не завадило комісіям вчасно розпочати сьогодні виборчий процес. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

У Коноплянській об’єднаній громаді Іванівського району та Ширяївській об’єднаній громаді Ширяївського району всі дільничні виборчі комісії відкрилися вчасно, о 08:00. У той же час у низці дільниць Коноплянської ОТГ, які розташовані в школах, відсутнє опалення, адже школи вже перебувають на канікулах. За словами спостерігачів ОПОРИ, в приміщеннях холодніше, ніж на вулиці.

Станом на 12:00 у Коноплянській ОТГ проголосували 22% виборців, а в Ширяївській – 31%.

Спостерігачі ОПОРИ також повідомляють про окремі випадки порушень. Так, в селі Богунове Іванівського району один з кандидатів організував підвезення виборців. А в селі Григорівка Ширяївського району виборець порвав бюлетень. У Коноплянської громаді кандидат в депутати від Аграрної партії не знайшов себе в списках виборців і не зміг проголосувати. Він також пояснив, що не перевіряв себе в списках раніше, але запитав про це в сільраді, де йому нібито відповіли, що у нього «все нормально».

Нагадаємо, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області провадять громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах. Закликаємо мешканців Одещини не залишатися байдужими до прозорості виборчого процесу. У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії: (044) 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.