Протягом останніх 5 років у Сєвєродонецькій міській раді неодноразово ініціювалася процедура відкликання депутатів від різних політичних сил. Однак лише дві ініціативи наразі є виконаними, а народні обранці позбавлені депутатських повноважень.

30 січня 2018 року Сєвєродонецька міська виборча комісія постановою №4 визнала депутата Сєвєродонецької міської ради від «Радикальної партії Олега Ляшка» Олексія Яроша таким, що відмовився від депутатського мандата. Водночас, комісія визнала обраним депутатом кандидата Ірину Сафронову, яка була наступною у списку партії на виборах 2015 року. Втім, на той час Ірина Сафронова вже очолювала Сєвєродонецьку міську організацію політичної партії «За життя» і вела публічну суспільно-політичну діяльність. За інформацією місцевих ЗМІ, саме це стало офіційною причиною ініціації процесу її відкликання.

Так, 27 квітня 2018 року на засіданні Сєвєродонецька міська виборча комісія затвердила протокол результатів перевірки і спрямувала звернення до керівного органу «Радикальної партії Олега Ляшка» щодо відкликання депутата Сєвєродонецької міської ради Ірини Сафронової «за народною ініціативою».

Того ж дня вищий керівний орган партструктури розглянув зазначене звернення Сєвєродонецької міської виборчої комісії та прийняв рішення про відкликання Ірини Сафронової. Згодом, постановою Сєвєродонецької міської виборчої комісії від 03.12.2018 року №20 Ірину Сафронову достроково позбавили депутатських повноважень внаслідок відкликання за народною ініціативою. Депутатом визнано наступного кандидата у списку Радикальної партії Владислава Старицького.

На шостій сесії Сєвєродонецької міської ради 16 лютого 2016 року депутата міської ради від «Нашого краю» Сергія Зарецького призначили заступником міського голови. У зв’язку з цим, 19 лютого 2016 року Сєвєродонецька територіальна виборча комісія припинила його повноваження як депутата (посилаючись на те, що одна особа не може бути депутатом, при цьому обіймаючи посаду заступника міського голови у цій же раді). Депутатом було визнано Євгена Старікова (наступний за списками «Нашого краю»).

Втім, у результаті судових розглядів позовів Зарецького щодо незаконності дій Сєвєродонецької ТВК Вищий адміністративний суд України виніс рішення, яким визнав незаконним дострокове припинення депутатських повноважень депутата Сергія Зарецького.

4 вересня 2016 року на черговій сесії міськради оголосили постанову ТВК про обрання депутатом міськради від партії «Наш край» Сергія Зарецького та відповідне припинення депутатських повноважень Євгена Старікова.

Однак, на тій же сесії представник виборчої комісії оголосив рішення про складання депутатських повноважень іншого обранця від «Нашого краю» - Сергія Шахова, який 17 липня 2016 року став народним депутатом України у 114 одномандатному виборчому окрузі Луганської області. Таким чином,  Євгена Старікова знову визнали обраним депутатом - як наступним у партійному списку «Нашого краю».  

20 липня 2018 року вищий керівний орган партії «Наш край» прийняв рішення про відкликання «за народною ініціативою» депутата Євгена Старікова, обраного за списком цієї партії. 30 серпня 2018 року на сесії Сєвєродонецької міської ради міський голова Валентин Казаков після тривалих дискусій заблокував картку депутата Євгена Старікова.

26 січня 2020 року за ініціативою депутата міськради від «Нашого краю» Сергія Зарецького у м. Сєвєродонецьку розпочато процедуру відкликання «за народною ініціативою» 25 депутатів міськради, обраних від «Опозиційного блоку», «Європейської солідарності», «Батьківщини», Радикальної партії Олега Ляшка та «Нашого краю» (за даними ЗМІ, вважаються членами неформальної більшості у міськраді, орієнтованої на екс-секретаря ради, висуванця від «Опозиційного блоку» Ігоря Буткова). 10 березня керівний орган «Опозиційного блоку» прийняв рішення щодо відкликання 16 депутатів Сєвєродонецької міської ради, зокрема Дениса Анпілогова, Ігоря Буткова, Олени Буткової, Андрія Височина, Романа Водяника, Сергія Войтенка, Андрія Гавриленка, Юрія Кузьмінова, Сергія Куниці, Євгена Лагунова, Ольги Мартиненко, Геннадія Мезенцева, Віктора Пилипенка, Ганни Чмирьової, Людмили Шатрової та Дмитра Шерстюка. На сьогоднішній день зазначене рішення оскаржується у судовому порядку, у зв’язку з чим воно не вступило в силу.