Розвиток інформаційних технологій у поєднанні з карантинними заходами призвели до того, що активність осередків політичних сил у соцмережах наразі є вищою, ніж у реалі.

Серед політичних партій у Вінницькій області найбільш популярною соціальною мережею для комунікації з виборцями є Facebook. А от Instagram і Telegram майже не використовуються. Нами було проаналізовано активність 62 сторінок місцевих осередків політсил за березень та першу половину квітня, і цей аналіз показав, що переважна більшість цих сторінок не виявляє активності. Проте деякі сторінки є активними та поширюють інформацію про діяльність партій.

Так, зокрема, активною є сторінка обласного осередку ВО «Батьківщина» – Батьківщина Вінницька Область. На ній поширюється та перепощується інформація про діяльність партії.

Активно оновлюється також інформація на сторінці осередку політичної партії «Європейська солідарність» – Європейська Солідарність – Вінниччина. На ній теж поширюється та репоститься інформація щодо діяльності партії. Є активною і сторінка голови місцевого осередку партії «Європейська солідарність» Андрія Гижка. На сторінці поширюється інформація про його діяльність, роботу партійного осередку та партії загалом.

Сторінка обласного осередку партії «Українська стратегія Гройсмана» – Українська Стратегія Вінниччина публікує загальну інформацію, інтерв’ю з Володимиром Гройсманом, інформація про діяльність вінницького міського голови Сергія Моргунова, тощо.

Також активна сторінка осередку політичної партії «Опозиційна Платформа – ЗА ЖИТТЯ» – Опозиційна Платформа – ЗА ЖИТТЯ. Вінниччина, на ній поширюється загальна інформація про діяльність політичної партії та її представників.

Сторінка Партія Шарія.Вінниця не дуже активна, проте на ній періодично з’являється загальна інформація, зокрема, більшість інформації за останні місяці стосувалася коронавірусу.

Сторінка осередку партії «Радикальна партія Олега Ляшка» – Вінницька обласна організація Радикальної партії Олега Ляшка малоактивна. На ній поширюється інформація щодо діяльності партії та її лідера Олега Ляшка.

Що стосується осередку політичної партії «Голос», то сторінка Голос. Вінниця майже не активна. Найсвіжіша інформація, що публікувалася на ній, датована 11 березня 2020 року і стосується з’їзду партії.

Сторінка осередку політичної партії «Слуга Народу» – Слуга Народу – Команда Зеленського у Вінниці – взагалі була неактивна. Остання публікація на ній була розміщена 11 липня 2019 року.