Найбільше власного контенту поширює "Європейська Солідарність", а фейсбук-сторінка “Слуги Народу” не пише про політику, однак розміщує комерційну рекламу.

Online складова активності політичних партій вже давно є не менш важливою та впливовою ніж класична робота партійних осередків з виборцями на місцях. Особливо зростає  активність партій перед виборами і згасає відразу після них. ОПОРА дослідила активність фейсбук-сторінок партій місті Бровари. Як правило, на Київщині партії створюють свої представництва на обласному рівні і не завжди мають осередки в малих містах. Не всі партії мають осередки в місті Бровари. 

Активними в Броварах є сторінки таких партій, як: "Європейська Солідарність", Всеукраїнське об’єднання "Свобода" та Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". Найменш активною є сторінка політичної сили “Слуга Народу”. Останні публікації місцевого представництва партії “Слуга Народу”, що стосуються політичного життя, публікувались ще влітку 2019 року. 

Найбільше власного контенту у квітні продукували на сторінці міської організації політичної партії "Європейська Солідарність". У квітні на місцевій сторінці політичної партії було опубліковано 52 власних дописи та зроблено 128 репостів, переважно зі всеукраїнської сторінки партії та сторінок її лідерів. Наприклад, Петра Порошенка та Ірини Геращенко. Кожного дня на місцевій  сторінці партії з’являється близько 5 нових публікацій. Серед місцевих осередків партій партія “Європейська Солідарність” є лідером за кількістю зроблених репостів.

Другою за показником кількості публікацій протягом квітня є місцеве представництво партії "Свобода". Загалом протягом місяця було опубліковано 5 дописи, 3 з яких були репостами зі сторінок лідерів партії (Олег Тягнибок, Богдан Бенюк) та 2 власних дописи. Переважна кількість дописів спрямована на інформування громадян про позицію партії щодо дій уряду та Президента.

Третє місце посідає броварський місцевий осередок партії “Батьківщина”. У квітні було опубліковано 1 власний допис та 14 репостів. Більшість репостів зроблено зі сторінки лідера партії - Юлії Тимошенко та Констянтина Бондарєва, який в 2010 році обраний головою Київської обласної партійної організації ВО "Батьківщина". Переважна кількість дописів стосується теми коронавірусу та позиції партії щодо законів, які були прийняті та розглянуті Верховною Радою.

Найменш активною є місцева сторінка партії “Слуга Народу”. Фейсбук-сторінка створена в січні 2019 року. Вона була активна під час парламентської виборчої кампанії, але останні публікації, що стосуються політичного життя, публікувались ще влітку 2019 року. Після чого активності на сторінці не було. А 12 травня 2020 року на місцевій сторінці партії з'являється репост повідомлення зі сторінки “Соляна Кімната-Бровари”, де інформується про початок роботи кімнати.

Найбільша аудиторія серед місцевих сторінок політичних партій у фейсбук у “Слуги Народу”  – трохи більше 2 тисяч підписників. На другому місці – “Батьківщина” (627 підпистників), на третьому – “Європейська Солідарність”  (320 підписників). Найменш популярною є сторінка політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода" – 32 підписника.

За змістом більшість публікацій на сторінках броварських представництв політичних партій за квітень 2020 року стосується допомоги цих політичних сили у боротьбі з коронавірусом, а також інформування виборців про свою позицію щодо важливих законопроєктів, які розглядалися Верховною Радою у квітні.