Прихована передвиборна агітація в Одесі набирає обертів. На сьогоднішній день Малиновський район м. Одеси рясніє білбордами з політичною рекламою наступних політичних партій: «Довіряй ділам» чинного міського голови Геннадія Труханова, «Відродження», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Українська Морська Партія Сергія Ківалова», «Батьківщина», «УКРОП», «Партія Пенсіонерів України», «Наш Край» (очолює народний депутат від Одещини Антон Кіссе), «Радикальна Партія Олега Ляшка».

0 8 09 Доверяй делам

0 8 09 Partia Kivalova

Також зовнішня агітація була зафіксована і у окремих персоналій, а саме у Володимира Хороших («Батьківщина»), Григорія Гриншпуна («Батьківщина»), Андрія Івашова («Блок Петра Порошенка «Солідарність»).

08 09 Хороших

0 8 09 Grynshpun

08 09 Ivashov

Серед тих партій, що значно пожвавили свою діяльність, - «Блок Дарта Вейдера». Білборди з написами: «Кандидат з людським обличчям» та «Темні починають і виграють», - також заповнили вулиці міста.

0 8 09 Vejder1

Цікаво, що з усіх політичних партій, які розмістили свою зовнішню рекламу, поки тільки «Блок Дарта Вейдера» вказав вихідні дані про друк, тобто інформацію про те, хто виступив замовником, і, відповідно, з яких коштів та на якій підставі було профінансовано зовнішню рекламу.

ОПОРА нагадує, що на сьогоднішній день ще не розпочато офіційну реєстрацію кандидатів. У свою чергу, передвиборна агітація має здійснюватися винятково за рахунок коштів спеціально створеного виборчого фонду партії або окремого кандидата (ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори»). Такий фонд може бути створений лише після офіційної реєстрації відповідного суб'єкта виборчого процесу (ст 68, 70 цього ж закону).

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.