Кандидат в народні депутати в мажоритарному окрузі № 131 з центром у місті Вознесенськ Олександр Лівік, висунутий від «Блоку Петра Порошенка», подав до суду позов до Центральної виборчої комісії з вимогою скасувати реєстрацію самовисуванця Андрія Стуліна, який також балотується в парламент по даному округу.

Причиною позову, за словами Лівіка стало те, що Стулін вказав у своїй біографії неправдиву інформацію про те, що він є членом політичної партії «Блок Петра Порошенка». У якості доказу Лівік надав суду довідку, видану йому в президії партії, у якій сказано, що Андрій Стулін не є членом «Блоку Петра Порошенка».

У свою чергу Стулін стверджує, що спілкувався з керівником партії «Блоку Петра Порошенка» в Миколаївській області і з Юрієм Луценко, після цього подав заяву про вступ і є формально кандидатом в члени партії, але квитка на руках не має.

Зі слів представника кандидата в народні депутати Олександра Лівіка Миколи Конограя, на момент подачі заяви про вступ до БПП представництва партії в Миколаївській області не було, а Андрій Стулін подавав заяву в ще нестворену організацію.

На даний момент розгляд позову Олександра Лівик закінчено та Київським апеляційним адміністративним судом винесено рішення залишити позов без задоволення. На думку суду, ЦВК не має повноважень перевіряти дані кандидата.

«Колегія суддів звертає увагу, що чинним законодавством України не передбачено обов’язку та не визначено процедури здійснення ЦВК перевірки достовірності даних, зазначених в документах кандидатів у народні депутати, що подаються до ЦВК для реєстрації кандидатів», - йде мова у постанові суду.

В свою чергу, Вищий адміністративний суд України повністю погодився  з рішенням суду першої інстанції та у позові Лівіка відмовив.

 

За коментарями звертайтеся:
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                                                                     
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)