У місті Токмак (Запорізька область), який входить до складу 81-й округу, було зафіксовано підкуп виборців від кандидата в народні депутати Олександра Волкова.

За словами Ігоря Орлова, кандидата-самовисуванця по цьому ж округу, він помітив на регулярному маршруті «Токмак-Молочанськ» напис: «Маршрут. Стоимость проезда оплачивает Благотворительный фонд Александра Волкова». А це розцінюється, як підкуп виборців і є прямим порушенням п.14 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», оскільки  забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям … послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Також на автобусі є зовнішня реклама Благодійного фонду Олександра Волкова.

Факт такої реклами та напису про сплату проїзду фондом підтвердили і спостерігачі від Громадської мережі ОПОРА. 

marshrutka Tokman marshrutka Tokman 1

Нагадаємо, Олександр Волков зареєструвався кандидатом в народні депутати 29 вересня. Безпартійний, суб’єкт висування - партія "Блок Петра Порошенка".

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко,
прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.