25 жовтня представники молодіжного крила провладної партії, члени громадської організації «Молоді регіони» роздавали у Рівному дисконтні картки. В обмін на знижку вони записували особисті дані громадян та агітували їх підтримати дорослих членів Партії регіонів на парламентських виборах.

Спостерігачам ОПОРИ вдалося зафіксувати роздачу дисконтних карток студента під стінами головного корпусу Національно університету водного господарства та природокористування. Представники «Молодих регіонів» переконували студентів, що отримавши картку вони матимуть від 12 до 40% знижки у магазинах та розважальних закладах. Щоб отримати картку, охочі повинні були надати свої персональні дані – прізвище, ім’я, по батькові, місце навчання, мобільний телефон та адресу електронної пошти. В нагрузку до карток студенти отримували символіку та агітаційні матеріали Партії регіонів – пакети з логотипом політичної сили, зошити, олівці, корпоративні прапорці та буклет з інформацією про досягнення влади та громадської організації. В агітації вказано, що «саме завдяки Партії регіонів, єдиній політичній силі в нашій країні, яка просуває молодь до парламенту, «Молоді регіони» зможуть захистити та відстояти інтереси молодих людей у Верховній Раді України».

Рівне

Представники громадської організації не змогли пояснити студентам, які саме магазини надаватимуть їм знижки за отриманими картками. Щоб з’ясувати цю інформацію спостерігачі ОПОРИ відвідали сайт організації dscard.com.ua. В розділі «Скидки по розділах» вказано, що у Рівненській області партнерами «Молодих регіонів» є магазин «Картини з бурштину», студія поліграфії «Принтерія», пейнтбольний клуб Адреналін та ремонтна фірма «Рівне дім сервіс». При пред’явленні картки, ці структури надаватимуть студентам знижки у розмірі від 3 до 10%.

Діяльність «Молодих регіонів» у Рівному можна розцінити, як прихований підкуп виборців. Під час спілкування із мешканцями обласного центру, представники громадської організації агітували за провладну політичну силу та роздавали дисконтні картки, які є матеріальними благами.

Рівне

Детальніше на МАПІ

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408