Це вже другий випадок псування агітації Ігоря Молотка - кандидата по округу №160 (центр – місто Шостка).

За одну ніч невідомі на всі білборди, де зображений народний депутат, який вітає освітян з професійним святом та пишається містом Конотоп, наліпили фразу «- ганьба Сумщини!».

molotok1 1

Нагадаємо, раніше зовнішню рекламу кандидата заляпували червоною фарбою.

Українське законодавство розцінює такі факти псування агітаційного майна як «перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права».Згідно п. 6 ч. 2 ст. 68 та ч. 25 ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України», псування білбордів можна кваліфікувати як порушення виборчого права (перешкоджання реалізації виборчого права суб’єктом виборчого процесу), що тягне за собою відповідальність, встановлену законами України. Стаття 157 у пункті 2 Кримінального кодексу України передбачає покарання: «…караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років».

Тим часом Ігор Молоток проводить досить активну передвиборну кампанію на окрузі, знову обіграючи своє прізвище. Наприклад, днями були організовані туристичні змагання для молоді за підтримки народного депутата. На них учасникам роздавали значки з написом  «В работе проверенный свой МОЛОТОК».

Ігор Молоток був обраний народним депутатом України у 2012 році по цьому ж округу. Як і цього разу, він обирався як безпартійний самовисуванець, але у парламенті долучився до фракції Партії регіонів. Із цієї фракції вийшов 27 лютого 2014 року і нині входить в групу «Суверенна європейська Україна».

За коментарями звертайтеся:
Олександр Хоруженко - координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області
+380509120278
https://www.facebook.com/oleksandr.khoruzhenko
Ірина Стегній – прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.