Прийдіть 17 березня о 9:00 під стіни Верховної Ради із закликом підтримати законопроект № 1892, що повертає ОСББ статус неприбуткових організацій!

На засіданні 17 березня Верховна Рада розглядатиме законопроект № 1892 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій", що повертає ОСББ та ЖБК до переліку неприбуткових організацій. Якщо Закон не буде прийнято і доходи ОСББ та ЖБК і надалі оподатковуватимуться, частина ОСББ "пристосується" до нових умов, максимально знизивши "базу оподаткування", частина ж - припинить роботу, спричинивши хвилю соціальної напруги.

З 1 січня 2015 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, за якими ОСББ втратили статус неприбуткових організацій і переведені на загальну систему оподаткування. Через таку зміну з усіх коштів, які ОСББ акумулюють на капітальний ремонт і заходи з енергоефективності, їм доведеться сплачувати податки. Проте у діяльності ОСББ немає ознак комерційної діяльності! Поточні внески мешканців можуть перевищувати поточні витрати, але це не можна трактувати як прибуток, це ресурс для ремонту будинків тощо.

Отже, немає підстав для віднесення ОСББ та ЖБК до переліку платників податків. (Докладніше про проблему знищення ОСББ:

 

 

Тож чекаємо усіх небайдужих до майбутнього України як країни відповідальних власників під Верховною Радою (вул. Грушевського, 5) 17 березня о 9:00! Приносьте з собою плакати із закликами до депутатів підтримати законопроект 1892 і завадити знищенню ОСББ!