Окружна виборча комісія округу № 103 (Центр округу: місто Олександрія. ОВО включає: місто Олександрія, Долинський, Олександрійський, Петрівський, Устинівський райони) вирішила позбавити присутності на засіданні комісії, що розпочалось 26 жовтня, кандидата у народні депутати по цьому округу Віктора Медвідя (самовисування).

 

0 Kirov Vidalili kandidata

Як зазначено у постанові комісії, фотокопію якої має ОПОРА, комісія прийняла вказане рішення через те, що кандидат ображав голову комісії та перешкоджав роботі шляхом викриків та став вказувати на свої умови проведення засідання.

0 Kirov Vidalili kandidata2

Після прийняття постанови, до ОВК прибула оперативна група співробітників Олександрійського міського відділу міліції, які запропонували кандидату виконати постанову ОВК, але кандидат довго не погоджувався виконувати постанову, вважаючи її «нікчемною». Після перемовин, кандидат залишив залу засідань, де працює окружна комісія.

Відповідно до ст.34 п.5 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: виборча комісія може прийняти мотивоване рішення про позбавлення права бути присутніми на засіданні кандидата у депутати, якщо вони протиправно перешкоджають його проведенню.

За коментарями звертатись:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області
+380994263118
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучається більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
 
Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         
Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora