Спостерігачі мережі ОПОРА зафіксували листівки без вихідних даних, які поширюються з метою дискредитації міського голови Львова та лідера Об’єднання “Самопоміч” Андрія Садового.

Листівки під назвою “П’ятдесят блакитних відтінків корупції” поширюються у Львові. У матеріалі подано інформацію про “справжні цілі Садового” – прямий доступ до розподілу бюджетів, доступ до тіла прем’єра або хоча б міністра фінансів, відхід від реальної роботи.

Також згадуються колишні урядовці, яким Садовим буцім-то щось винен – Коломойський, Арбузов, Медведчук, Клюєві, Іванющенко, Колесніков та подано уривки розмов з деякими з цим політиків. Зокрема, Коломойському Садовий обіцяє “п’ять мандатів у західних регіонах та третина списку в прохідній частині в “Самопомочі” в обмін на “бюджет у розмірі 32 мільйонів доларів”.

Lviv 87 Lviv 88

Слід відмітити, що на вказаних листівках відсутні вихідні дані, що є порушенням ч. 23 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

 

Додаткова інформація:
Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження у Львівській області – 063 628 68 40.
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora)