Спостерігачі ОПОРИ у Запоріжжі повідомляють, що у під’їздах міста розклеюють агітаційні плакати Максима Іванищева без вихідних даних.

ivanishev 21 10

За інформацією спостерігача ОПОРИ кандидат у народні депутати по 76-му округу (Хортицький та Орджонікідзівський район),  невідомими у дворах багатоповерхівок були розклеєні листівки без вихідних даних, з агітацією Максима Іванищева. Це пряме порушення п. 23 статті 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України», «Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

Запорізький міськвиконком своїм рішенням від 28.08.2014 № 324  затвердив дислокацію стендів, досок оголошення для розміщення матеріалів передвиборної агітації. Під’їзди не входять до цього переліку. Відповідно, розклеюючи агітаційні плакати, кандидат порушив ч.11 ст. 68 ЗУ «Про вибори народних депутатів.

Представникам ОПОРИ штаб кандидата Максима Іванищева прокоментував цю ситуацію наступним чином:

«Ми чесно кажучи вперше чуємо про те, що наші плакати висять у під’їздах. Це точно роблять не наші агітатори. Напевно, це люди, які симпатизують Максиму Іванищеву. Наші листівки тільки розповсюджують у поштові скриньки. А у самих під’їздах ми нічого не клеїли».

Нагадаємо, що Максим Іванищев зареєструвався кандидатом у народні депутати 23 вересня. Йде він як самовисуванець. Також кандидата є  комерційнім директором ТОВ "Укрсплавтрейд".

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
Прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко,
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.