Кандидат по округу № 198 Сергій Рудик (член партії ВО «Свобода», самовисування) роздав пенсіонерам м. Сміли та села Насачів пакунки з хустинкою та іконкою. За повідомленням окружної комісії округу, цю продукцію, як агітаційну, С. Рудик не зареєстрував.

Крім цього, в пакунках, окрім подарунків, лежали іменні листівки з привітанням  зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. На листівках вказано також адресу виборця. Звідки у Сергія Рудика адреси та імена пенсіонерів – невідомо. У міському осередку Пенсійного фонду України, де ці контакти є, говорять, що таких відомостей нікому не давали.

Lystivka podarunok Zubyk

Оригінал фото

Довірена особа кандидата Сергія Рудика Сергій Воронов розповідає: «Через наші технічні можливості подарунки до багатьох людей доходять пізніше, ніж та сама Покрова була. Ціна подарунку не перевищує 36 гривень, тому це не вважається підкупом». Звідки база даних пенсіонерів, С. Воронов не знає, проте зауважує, що у мікрорайоні, де живе, сам подавав контакти людей, яких там можна привітати.

Крім цього, за інформацією окружної комісії ці подарунки не є зареєстрованими. Проте сьогодні у другій половині дня, представники кандидата для реєстрації принесли лише листівку. Довірена особа кандидата про це також нічого не знає.

Зазначимо, що представник Товариства політв’язнів та репресованих Анатолій Василенко по факту роздачі подарунків подав письмове звернення до центральної виборчої комісії та генеральної прокуратури.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
http://oporaua.ck.ua/ (регіональний сайт)