У виборчому окрузі 203 в Чернівецькій області троє кандидатів-мажоритарників, серед яких висуванці від партій, а також один самовисуванець, намагались домовитись про дебати. Поки жодного результату це не дало. Зокрема, під час ефіру на Чернівецькій обласній державній телерадіокомпанії «Буковина» кандидата у народні депутати від Блоку Петра Порошенка у виборчому окрузі 203 Григорій Тіміш закликав до дебатів свого опонента, мажоритарника-самовисуванця Івана Семенюка.

Як зазначив Громадянській мережі ОПОРА Григорій Тіміш, офіційної відповіді від Івана Семенюка станом на 17 жовтня не надійшло. Втім, за словами керівника окружного виборчого штабу Івана Семенюка Василя Костащука, жодної телеграми від Григорія Тіміша самовисуванець не отримував.

Тим часом Григорій Тіміш був запрошений на публічні дебати іншим опонентом – Едуардом Рябко, мажоритарником у виборчому окрузі 203 від Сильної України.

Зустріч анонсувалась на 17 жовтня біля Глибоцької райдержадміністрації, про що було зазначено на оголошеннях, розклеєних у смт Глибока, які не містили вихідних даних (ФОТО). Втім, варто зазначити, що конкретного часу запланованих дебатах на розклеєних містом оголошеннях, які зафіксував спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, вказано не було.

debaty Rjabko

За словами Едуарда Рябка, Григорію Тімішу була вислана телеграма, на яку він відповів, що у зв’язку з завантаженістю, в кандидата немає змоги взяти участь у дебатах. Ні опонента, ні глядачів на дебатах не було і Едуард Рябко причною цьому назвав “адмінресурс”. При цьому, ймовірним варіантом відсутності мешканців  на дебатах залишається неуточненість часу на розклеєних листівках.

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.orgта на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

Мапа порушень: http://map.oporaua.org/    

Додаток для Android “Вибори 2014“: http://goo.gl/I7M3TN  

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora (@opora)