16 жовтня у 212 окрузі (Дарницький район) у наметах Блоку Петра Порошенка роздавали агітаційні газети, в середині яких була газета Володимира Гончарова – кандидата-самовисуванця в цьому ж окрузі. Між представниками кандидата Віталія Сташука, якого БПП підримав у цьому окрузі, й агітаторами стався конфлікт.

У 212 окрузі виник конфлікт між передставниками кандидата від «Народного фронту» Віталія Сташука й агітаторами Блоку Петра Порошенка, які роздавали разом із газетами Блоку агітки і Володимира Гончарова – кандидата-самовисуванця у цьому ж окрузі. Представники В. Сташука викликали міліцію, яка склала протокол і взяла показання.

На офіційному сайті Блоку Петра Порошенка повідомляється про підтримку кандидатів від «Народного Фронту» на округах, де немає своїх висуванців, зокрема і в 212 окрузі підтримали Сташука Віталія Филимоновича.

news 18 10 2014 Kiev Stashuk foto1

 

news 18 10 2014 Kiev Stashuk foto2

 

У коментарі спостерігачу ОПОРИ на місці події довірена особа кандидата Роман Филимонович пояснив ситуацію: «Сьогодні зафіксований факт роздачі агітаційних матеріалів з офіційних місць роздачі Блоку Петра Порошенка, тобто люди офіційно в наметах, офіційно в агітаційній одежі (маніжки, кепки), з бейджика волонтерів БПП, роздають газети від БПП, всередині є газети від Гончарова, кандидата в народні депутати, самовисуванця по 212 округу. На наше прохання пояснити, чому таке відбувається в офіційному місці роздачі агітматеріалів БПП, агітатори в одежі від БПП пояснюють, що БПП офіційно підтримав у Верховну Раду в нашому окрузі Володимира Гончарова, що є абсолютно неправдивою інформацією, тому що в цьому окрузі БПП підтримав Віталія Сташука, про що є офіційне посилання на офіційному сайті Блоку. Це може перевірити будь-яка людина, яка має доступ до інтернету. На сьогодні це вже друге таке місце, але в принципі я впевнений, що це не системна річ. Просто ми технічно не могли якимось чином відреагувати на все це, але думаю що ми повинні більш серйозно до цього ставитися. Із завтрашнього дня ми промоніторимо весь район».

Агітатори та представники Блоку Петра Порошенка на місці події коментар давати відмовилися.

У коментарі прес-служба Київської міської організації Блоку Петра Порошенка зазначила, що їм нічого не відомо про даний інцидент, зауваживши, що, можливо, агітаторів перекупили. Також додали, що будуть розбиратися з такими випадками.

 У приймальні Володимира Гончарова також не знають про дану ситуацію, припустивши, що це брудні технології, які використовують проти них.

 

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 

Website:http://oporaua.org/                                                                                                                         

Facebook: https://www.facebook.com/cn.opora                                             

Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)