17 жовтня 2014 року в м. Рубіжне Луганської області, було здійснено напад на агітаційний намет Радикальної Партії Олега Ляшка.

 

Про даний інцидент розповіла спостерігачам Громадянської Мережі «ОПОРА» керівник рубіжанського міського виборчого штабу Радикальної Партії Олега Ляшка, Ольга Феленко: «Напад було здійснено вдень. До намету прийшло кілька осіб. Вони перевернули намет, образили наших агітаторів непристойними виразами, розкидали нашу агітаційну продукцію. Також нападники погрожували життю наших агітаторів, сказавши їм «Ще раз побачимо, що ви агітуєте за Ляшка, ви більше не будете жити!». Після цього група хуліганів сказала, що піде громити наш другий намет, агітатори нам подзвонили повідомити про інцидент і про намір нападаючих скоїти ті самі дії по відношенню до іншого нашого намета. Ми швидко прибігли до другого намету і спіймали цих злочинців на місці. Ми подали до міліції заяву щодо даного випадку, але правоохоронці досить мляво відреагували на наш сигнал. Зараз будемо чекати письмову відповідь на нашу заяву, яку пообіцяли нам дати з міськвідділку МВС міста Рубіжне завтра», - розповідає Ольга Феленко.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що погроза життю іншої людини передбачає кримінальну відповідальність згідно ст. 129 п.1 Кримінального Кодексу України: «1. Погроза вбивством,  якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

 
 
Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
 
Twitter: https://twitter.com/opora(@opora, #вибори14, #elect_ua)